Tijdens mijn reizen is er één ding waar ik nooit genoeg van krijg: de zonsondergang. Wat een lekker moment van de dag is dat! Het liefst zit ik dan op het strand met een biertje in mijn hand hoewel het ook juist gaaf kan zijn om een tempel te bezoeken tijdens de ondergaande zon. Tijdens onze reis door Mexico hebben we er voor gekozen om de Maya tempels juist vroeg in de ochtend te bezoeken om zowel de warmte als de hordes toeristen zoveel mogelijk te vermijden. De zonsondergang hebben we dan ook zoveel mogelijk in de eerste setting bekeken. En waar kan dat beter dan op Isla Holbox?

De zonsondergang op Isla Holbox is adembenemend. Wij zijn in totaal vijf dagen op dit toffe eiland geweest en hebben dus van heel wat mooie sunsets kunnen genieten. Ik heb mijn drie favoriete sunset-spots voor je op een rijtje gezet:

Raices Beachclub
Deze beachclub ligt niet op het mooiste punt voor de zonsondergang maar het is wel een aanrader vanwege de bijzondere sfeer. Op het moment dat de zon ‘het water raakt’ blazen drie jongens op hun muziekinstrument: enorme schelpen. Dit is een oud ritueel van de Maya’s en het zorgt voor een magische sfeer. Bij de strandtent serveren ze lekkere drankjes en je kunt er ook eten (voornamelijk seafood). Daarnaast hoor je er dagelijks live muziek.

2. Punto de Coco
Zoals je waarschijnlijk wel weet gaat de zon in het westen onder. Vanzelfsprekend is het dus een must om de zonsondergang een keer vanaf de westzijde van het eiland te bewonderen. Het leuke is dat hier geen grote strandtenten te vinden zijn maar alleen wat strandverkopers met koud drinken en ‘cocos frios’. Ook kun je hier comfortabele strandbedden huren en staan er hangmatten in de zee (wat zorgt voor leuke plaatjes). Je kunt er vanaf het dorp prima heen fietsen maar houdt wel rekening met slecht verlichte zandwegen met gaten. Het is dus aan te raden om voor het donker terug te fietsen.

3. Zomay beachbar
Net voorbij deze strandbar loopt het strand iets terug in een baai. Daardoor heb je een open zicht op de ondergaande zon. Veel mensen verzamelen daar op het strand om van dit moment te genieten. Zomay beachbar is een kleine bar met schommels en andere leuke hangstoelen. Er zijn maar enkele plekken dus mocht je liever niet in het zand zitten kun je het beste op tijd een plekje aan de bar bemachtigen.

Word jij ook zo gelukkig van een mooie zonsondergang? Op welke plek heb jij de mooiste zonsondergang gezien? Laat het weten in een reactie.

Heb je vragen of opmerkingen over deze blog? Zijn de prijzen of tijden niet meer up-to-date? Laat het ons weten! Zodoende help je ons en alle andere reizigers en zijn wij je zeer dankbaar.... Stuur een berichtje op social media of vul ons contactformulier in .


Hi ik ben Anne (30) en ik ben reis- en lifestyleblogger voor Travelgoodies. Samen met Remco reis ik de wereld over. Onderweg schiet ik plaatjes van wereldse interieurs en ik heb een zwak voor boutiquehotels. Op Travelgoodies deel ik mijn persoonlijke (reis)ervaringen en natuurlijk handige tips voor onderweg. Never stop exploring! Heb je vragen, tips of opmerkingen? Stuur me dan gerust een mailtje: anne@travelgoodies.nl of neem contact op via het contactformulier.

Gerelateerde berichten

Deel deze blog op: