Beach please! Waar ik ook heen ga op vakantie, ik probeer altijd een paar stranddagen in te plannen. En op die dagen doe ik he-le-maal niets. Inmiddels heb ik dan ook al zo veel gave stranden bezocht dat ik een echte beach-a-holic begin te worden. Sommige stranden blinken uit vanwege het witte poederzand, andere vanwege de relaxte sfeer. Check in deze blog mijn top 3 favoriete stranden ter wereld.

Reis je mee naar de mooiste stranden ter wereld? Zorg dan wel dat je goed voorbereid op reis gaat. Ik check altijd voor vertrek het vaccinatie advies bij mijn huisarts en ik heb standaard een doorlopende reisverzekering met werelddekking.

1. Isla Holbox
Het eiland Isla Holbox is één van de minder bekende eilanden van Mexico. Het groene eiland bestaat grotendeels uit natuur en wordt voornamelijk bezocht om de fantastische stranden. Rondom het eiland vind je wit poederzand en een helderblauwe zee. Een leuk detail zijn de kilometers lange zandbanken die langs de noord-oost kust van het eiland liggen. Hier kun je heerlijk wandelen met je voeten in het water en genieten van het uitzicht op Isla Holbox. Aanrader dus!

2. Siquijor
Onderweg naar het Filipijnse eiland Siquijor leek het even alsof we in ‘Expeditie Robinson’ waren beland! Met een typisch Filipijns bootje vaarden we over het helderblauwe water naar het paradijselijke eiland. Bij aankomst liepen we het laatste stukje door de zee richting het strand… en wát voor strand! Een adembenemend, wit strand waar bijna niemand te vinden was. We sliepen in een eenvoudig appartement met uitzicht op de zee (zie foto) en genoten elke avond van een adembenemende zonsondergang. Paradise found!

Lees meer over deze bestemming -> Hello Philippines – hier moet je zijn

3. Kuta Lombok
Bij aankomst in Kuta was ik enorm positief verrast. De gelijknamige plaats op Bali heeft niet zo’n goede reputatie vanwege het massatoerisme. Kuta Lombok is daarentegen een waar paradijs! Het kleine dorpje in het zuiden van Lombok bestaat uit niet veel meer dan wat ho(s)tels, restaurants en winkeltjes. En héél veel surfscholen! In de omgeving van Kuta Lombok vind je namelijk fantastische stranden met goede golven. Mijn favoriet is Selong Belanak. Dit strand is populair onder beginnende surfers maar ook als je niet surft, kun je je hier prima een middagje vermaken. Plof neer op een strandbedje (of in het witte zand) en geniet van het mooie uitzicht.

Wat is het mooiste strand waar jij ooit geweest bent? Laat het weten in een reactie 🙂

* dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Centraal Beheer

Deel deze blog op: