De Gili eilanden zijn inmiddels een bekend fenomeen in de buurt van Bali en Lombok. Overal kun je boottickets kopen en dat is niet voor niets. Deze drie bekende eilandjes zijn de ultieme plek om een paar dagen te relaxen. Er hangt een bijzonder lekkere vibe! Hier onder vind je vijf redenen waarom je zeker een paar dagen moet uittrekken voor de Gili’s.
1. Sfeer
Er hangt een bijzondere sfeer op deze paradijselijke eilanden. Er rijden geen auto’s en deze heb je ook niet nodig omdat de eilanden niet groot zijn. Niemand lijkt zich druk te maken op de Gili’s. Je wandelt wat rond of je geniet van een snorkel-trip om vervolgens een lekkere cocktail te drinken op het strand. Do I need to say more?
2. Duiken/snorkelen
De omgeving van de Gili eilanden is een walhalla voor duik- en snorkelliefhebbers. Vooral in de buurt van Gili Meno worden vaak schildpadden gespot. Er worden héél veel georganiseerde snorkeltours aangeboden maar dan zit je al snel met veertig toeristen op een bootje. Daarom hebben wij met z’n vieren een privé-bootje gehuurd. Aanrader!
3. Sunset
Voordat wij naar de Gili’s gingen appte ik een vriendin die er al was geweest of ze nog tips had. Haar antwoord was: geniet van de fantastische zonsondergang. En dat hebben we gedaan! Half liggend op een zitzak met onze voeten in het zand…
4. Live muziek
Dit vind ik één van de leukste dingen op de Gili eilanden! Zodra de zon onder is, leeft het hele eiland op. Dit geldt vooral voor Gili Air en natuurlijk party-eiland Gili Trawangan. Ga ’s avonds eten bij een strandtent en blijf daarna hangen met een lekker drankje. De band speelt de welbekende Bob Marley nummertjes of juist oude klassiekers. In de loop van de avond staat iedereen lekker mee te dansen met z’n voetjes in het zand. Dit is mijn ervaring op Gili Air. Ben je meer van het stappen / beesten / party all-night-long? Ga dan naar feesteiland Gili Trawangan.
5. Shoppen
Nee op de Gili eilanden vind je geen grote shopping malls. Je vindt er wel veel leuke, kleine winkeltjes met bohemian jurkjes / sieraden en leuke items voor in huis. Zeker even een kijkje nemen!
Ben jij al op de paradijselijke Gili eilanden geweest? En wat vond jij er van?

Heb je vragen of opmerkingen over deze blog? Zijn de prijzen of tijden niet meer up-to-date? Laat het ons weten! Zodoende help je ons en alle andere reizigers en zijn wij je zeer dankbaar.... Stuur een berichtje op social media of vul ons contactformulier in.

Gerelateerde berichten

Deel deze blog op: