De nieuwste trend in backpackersland: Myanmar! Veel Nederlanders hebben nog geen idee waar dit land ligt maar onder backpackers is het een ‘must go’. Ik heb er zelf ook een paar weken rondgereisd en ik moet bekennen dat ik onder de indruk ben. Serieus onder de indruk! Binnenkort zal ik een inhoudelijke blog schrijven over mijn ervaringen maar hierbij alvast zeven redenen waarom je niet om dit land heen kunt:

 

  1. Je kunt er ongegeneerd van je af tuffen. De lokale bevolking doet dat ook (met pruimtabak zelfs) dus waarom jij niet?
  2.  Een treinrit van 150 km duurt in dit land gemiddeld 10 uur. Zo kun je optimaal genieten van het landschap.
  3. Hoewel het toerisme in Myanmar in sneltreinvaart groeit, kun je zelfs in het spectaculaire ‘Bagan’ nog foto’s maken zonder hordes toeristen op de achtergrond. Genoeg tempels voor iedereen, 4400 om precies te zijn.
4. Voor maar liefst €0,15 krijg je een unieke kijk in het leven van de lokale bevolking met de Yangon circle train.
5. Myanmar is het eerste land waar ik geweest ben, waar nog geen McDonalds te vinden is.
6. Yangon is één van de weinige steden in zuid-oost Azië waar je niet door scooters aangereden kan worden bij het oversteken. Deze stad is geheel scooter-vrij.
7. In Myanmar zul je geen last hebben van kleffe stelletjes in de trein. Daar is zoenen namelijk verboden.
Herkenbaar? 😉 Wat is/was jouw reden om naar het authentieke Myanmar te gaan? Laat het ons weten in een reactie op Facebook of Instagram.
Deel deze blog op: