Het jaar 2019 was een geweldig reisjaar! Ik kan niet anders zeggen. Eind 2018 hebben wij ons huis verkocht om als digital nomads de wereld over te reizen en in januari zijn wij begonnen met een week in de ‘the big apple’. Vanaf daar zijn wij via Panama en Colombia naar Peru gereisd. Even een kort overzicht:

New York
Hoewel de hele wereld laaiend enthousiast is over New York, stond deze bestemming nooit hoog op mijn lijstje. Bij toeval kwamen wij hier terecht… Remco en ik wilden eigenlijk rechtstreeks naar Midden-Amerika maar het was voordeliger om op New York te vliegen en vanaf daar met een low-cost airline door te vliegen naar Panama (tip nummer 3 voor het vinden van goedkope vliegtickets), dus zo liepen wij op 10 januari 2019 ineens op Times Square. En wat hebben wij een geweldige week gehad! New York heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Het is wel belangrijk om een trip naar deze wereldhoofdstad goed te plannen. Kijk niet alleen naar de bekende hotspots maar breng bijvoorbeeld ook een bezoekje aan de creatieve wijk Williamsburg.

Lees meer >> alle blogs over New York

Panama
Bij Panama dacht ik altijd aan het Panamakanaal en jungle, heel veel jungle. En mooie jungle trekkings hebben we gedaan! Maar in Panama vind je ook geweldige stranden. Je kunt heerlijk eilandhoppen in Bocas del Toro en wanneer je op doorreis bent naar Colombia, kun je er voor kiezen om via de paradijselijke San Blas eilanden te gaan. Houd er wel rekening mee dat Panama, net als Costa Rica, duurder is als je bijvoorbeeld reizen in Azië of Latijns-Amerika gewend bent. Maar hey, dat hebben we wel over voor het land van de oneindige jungle en parelwitte stranden, toch?

Lees meer >> alle blogs over Panama

Colombia
Vanuit Panama zijn wij doorgevlogen naar Colombia. Dit enorme land is momenteel niet alleen meer populair onder backpackers, maar ook ‘gewone toeristen’ weten dit salsa-paradijs steeds beter te vinden. De noordgrens van Colombia grenst aan het Caribisch gebied en daar liggen een aantal gezellige kustplaatsen om te bezoeken. Maar vergeet ook het veelzijdige binnenland niet. In de kleurrijke (berg)dorpen lijkt het of de tijd heeft stil gestaan; oude mannetjes spelen spelletjes aan het dorpsplein terwijl de vrouwen luid kletsend de was ophangen. Wat een fijne sfeer! Blijf dus niet alleen aan de kust hangen maar kijk ook eens naar de plaatsen Jardín en Filandía.

Lees meer >> alle blogs over Colombia

Peru
Nog zo’n fijne bestemming: Peru! En bij Peru denken we natuurlijk direct aan de Machu Picchu, maar het land heeft nog veel meer te bieden. Hoewel de meeste toeristen vanaf Lima naar het zuiden reizen (mede dankzij het wereldwonder), zijn wij een beetje verliefd geworden op het authentieke noorden van Peru. De ruige natuur, de pure mensen en de indrukwekkende historie hebben er voor gezorgd dat wij drie maanden in Peru zijn blijven hangen. De afstanden in Peru zijn vrij groot dus probeer minimaal 3 weken uit te trekken voor een rondreis door dit indrukwekkende land. 

Lees meer >> alle blogs over Peru

Lissabon
Wij hebben 2019 afgesloten met een citytrip naar Lissabon. Dikke aanrader! Lissabon is zo’n stad die zowel in de zomer als in de winter leuk is om te bezoeken. Wij waren er in november en hebben heerlijk in de zon op het terras gezeten (ca. 18 graden) in het oude centrum. Er is een overvloed aan heerlijke restaurantjes en ook shoppen kan hier erg goed. Let op: de stad is op heuvels gebouwd dus zorg dat je goede wandelschoenen bij je hebt.

Inmiddels zijn wij druk bezig met onze nieuwe reisplannen en we starten dit jaar met een trip naar Bali. Vind je het leuk om ons te volgen? Check dan onze social media kanalen: Instagram en Facebook.

 

Heb je vragen of opmerkingen over deze blog? Zijn de prijzen of tijden niet meer up-to-date? Laat het ons weten! Zodoende help je ons en alle andere reizigers en zijn wij je zeer dankbaar.... Stuur een berichtje op social media of vul ons contactformulier in.

Gerelateerde berichten

Deel deze blog op: