Kussens weer op de loungebank, even langs het tuincentrum en gauw wat gezellige kaarsen op tafel! Het voorjaar is in volle gang en dit is hét moment om je tuin weer ‘summerproof’ te maken. Maak van jouw tuin of balkon een heerlijk plekje waar je met familie en vrienden kunt genieten van de zomer. Een nieuw kussentje of plantje is zo gekocht maar hoe creëer je nou een gezellige basis? 5 tips!

1. Lekker loungen
Om maar meteen met de deur in huis te vallen… een lekkere loungehoek is een must! Veel mensen kiezen voor een grote eettafel met veel stoelen en dat is heerlijk om een lange avond te tafelen. Maar de laatste jaren zijn relaxte loungebanken minstens net zo populair geworden. En als je genoeg ruimte hebt, ga je natuurlijk voor allebei! Om het wat knusser te maken, kun je je zithoek aanvullen met een leuke blikvanger zoals deze loungestoel. Dit ‘ei’ maakt het geheel wat speelser en zit heerlijk. Cappuccinootje erbij en genieten maar!

Meer info loungestoel: Van der Garde Tuinmeubelshop

2. Kleur
In de zomer mag je altijd nét wat uitgesprokener zijn met kleuren. Net zoals je in de zomer wat meer vrolijke kleuren en printjes draagt, leent de tuin zich er goed voor om te experimenteren met kleur. Zorg voor wat gezellige kussens op de bank, schilder dat oude tafeltje in een zomers tintje en zorg voor vrolijk servies. Combineer oker geel met turquoise en een leuk zwart-wit printje… Op Ibiza doen ze het ook dus waarom wij niet? Vergeet de ‘veilige’ standaard kleuren en ga voor de ‘bohemian style’.

3. Hangmat
Ja, ja, ja! Na wekenlang van hangmat naar hangmat te hebben gereisd in Mexico, ben ik een echte hangmat-groupie geworden. Lekker een beetje schommelen en ik kan er zelfs in slapen. Een hangmat is voor mij echt de ultieme ontspanning! Een leuke bijkomstigheid is dat het er ook ontzettend leuk uitziet in de tuin. Deze bohemian hangmat is geschikt voor twee personen dus mocht je mijn vriend en mij even kwijt zijn deze zomer, weet je waar je moet zoeken ;-).

Als je net als wij, toevallig geen palmbomen (op ca. twee meter afstand van elkaar) in je tuin hebt staan, kun je er een standaard bij bestellen. Tip: kleed de (hangmat)standaard aan met wat leuke bloempotten.

Meer info hangmat:
Hangmatgigant

4. Verlichting
Het uitzoeken van goede verlichting wordt nog wel eens onderschat als we het over de tuin hebben. Toch is dit één van de belangrijkste basiselementen! We houden er niet van om in een donker gat te kijken dus zorg dat je voldoende lichtpunten hebt. Voor extra sfeer kun je kiezen voor wat led-lampionnetjes of zo’n leuk lichtsnoer. Gezelligheid gegarandeerd!
5. Planten
Net als dat planten in huis een belangrijke rol spelen, kan je tuin ook niet zonder wat groene sprieten. Naast een groene border, kun je kiezen voor een groene klimplant langs de schutting of een groepje planten in potten bij elkaar. Een leuke trend in plantenland zijn de mediterrane plantensoorten zoals de palmboom of olijfstruik. Combineer er op los, zo lang het geheel maar in balans is. Tip: hou je wel van planten maar heb je geen groene vingers? Kies dan voor planten in potten. Met terracotta zit je deze zomer nog steeds helemaal goed.
Is jouw tuin al helemaal ‘summerproof’?
*dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Van der Garde Tuinmeubelshop en Hangmatgigant.

Gerelateerde berichten

Deel deze blog op: