Tijdens onze reizen komen wij de mooiste interieurs tegen; van exclusieve boutiquehotels tot knusse boho bungalows. En dat bohemian sfeertje nemen wij graag mee naar huis! Vijf tips voor een boho interieur:

1. Natuurlijke materialen
Natuurlijke materialen spelen de hoofdrol in een bohemian interieur. Een rotan salontafel, wat leuke bamboe accessoires en een schapenvachtje over de bank. Maak het af met wat pampas pluimen in de vensterbank.

2. Planten
Geen interieur is compleet zonder planten. In een boho interieur passen exotische planten; gauw op zoek naar een mooie bananenplant of strelitzia dus. Deze planten hebben weinig water nodig, één keer per week is genoeg, en doen je ongetwijfeld terugdenken aan je vakantie op Bali of Colombia.

3. Printjes
Combineer jouw tropische planten met printjes van planten! Kies een schilderij met minimalistisch palmprint of maak je bank gezellig met palm kussens. Dit gaat geweldig samen met de natuurlijke materialen. Andere boho printjes zijn natuurlijk ook welkom.

Meer info >> handgemaakte kussens met palmprint van Esperanza Deseo

4. Kleur
Hoewel je bij een bohemian interieur misschien allemaal drukke en vrolijke kleuren voor je ziet, is de basis vaak heel rustig. Schilder je wanden in lichte tinten (bijvoorbeeld wit beige of een zachte groentint) en bewaar die leuke kleurtjes en printjes maar voor de meubels en accessoires. Kun je ook nog eens wisselen.

5. Speels
Vergeet die traditionele setjes; twee dezelfde lampenkappen in de vensterbank of een set van twee vazen. Een boho interieur heeft een rustige basis met speelse details, en daarbij werken we het liefst met oneven aantallen. Kies één grote blikvanger en kleed het verder aan met wat speelse plantenhangers en schalen aan de muur.

Gerelateerde berichten

Deel deze blog op: