De Algarve is de populairste vakantiebestemming van Portugal. En dat heeft zo z’n redenen. Een rotsachtige kustlijn met heerlijke stranden en helderblauw water… de grillige kustlijn doet mij een beetje denken aan Uluwatu op Bali. Naast dat de Algarve een walhalla is voor strandliefhebbers, kan ook de cultuurfanaat z’n hart ophalen in de oude vissersplaatsjes met enorm rijke historie.

Vooraf had ik eerlijk gezegd een beetje dubbele gevoelens bij de Algarve. Ik had natuurlijk al wel mooie plaatjes gezien maar ik was een beetje bang voor een enorme toeristenmassa en hoge hotelgebouwen. Maar tijdens mijn vakantie besefte ik dat ik er volkomen naast zat. In deze regio vind je voor ieder wat wils.

Carvoeiro
Natuurlijk kom je, vooral in de bekendere toeristenplaatsen zoals Albufeira, meer dan genoeg toeristen tegen. Maar de Algarve is een uitgestrekt gebied waar grote plaatsen zich afwisselen met idyllische vissersdorpjes. Wij verbleven in een privé villa in het groene binnenland. We hadden de hele week een auto gehuurd zodat we lekker op pad konden wanneer we zin hadden. We zaten vlakbij het dorpje Carvoeiro en dat is een perfecte uitvalsbasis om de Algarve te verkennen. In het kleine centrum van Carvoeiro vind je een aantal leuke restaurantjes, een gezellig pleintje en een heerlijk strand.

Auto huren
In de Algarve vind je prachtige kustwegen. De afstanden tussen de plaatsen zijn niet zo groot en dus ideaal om met een huurauto te verkennen. Het is ontzettend leuk om naast de bekende kustroute, ook eens een stukje het binnenland in te rijden. Zo hebben wij bijvoorbeeld een bezoek gebracht aan één van de oudste steden van de Algarve; Loulé. Naast de bekende markt is het ook erg leuk om een bezoekje te brengen aan het gezellige centrum van dit stadje. Een bezoek aan deze plaats is goed te combineren met Faro of Albufeira.
Daarnaast is het ook een aanrader om eens de andere kant op te rijden bijvoorbeeld naar Lagos. De oude vissersplaats Lagos ligt vlak bij het meest zuidelijke puntje van Europa, Cabo de Vincente. Dit is één van mijn favoriete steden in de Algarve. Lagos heeft een gezellig centrum met héél veel leuke restaurantjes.

Ben jij al in de Algarve geweest? Wat is jouw favoriete plekje?

Deel deze blog op: