Yeah het staat gepland… een citytrip naar Rome! Nu op zoek naar een leuke accommodatie. Gauw even op Booking.com kijken. Bestemming: Rome centrum. Zoekresultaten: 1806. Slik! Ok, toch eerst maar even Googlen: ‘Wat is de leukste wijk van Rome?’. Het kan nogal wat tijd in beslag nemen. Daarom delen wij graag onze ervaringen met je en natuurlijk de ultieme accommodatie-tip voor Rome! Alvast een tipje van de sluier: het is een combinatie van authentiek en modern.

Als je ons op Instagram @Travelgoodies.nl volgt, heb je al kunnen zien dat wij vorige week een paar dagen in Rome zijn geweest. Wat een aanrader! Indrukwekkende bouwwerken, smalle straatjes, romantische pleintjes… Het is goed vertoeven in de Italiaanse hoofdstad!

Trastevere
Mijn favoriete wijk in Rome is Trastevere. Dit is een échte Italiaanse wijk, gelegen aan de rivier de Tiber. Het is een artistieke buurt welke barst van de knusse restaurantjes en barretjes. Ondanks dat veel toeristen deze wijk inmiddels weten te vinden, is de sfeer er gemoedelijk. Wanneer de schemering valt, raken de terrassen vol en duiken er overal eigenzinnige straat-muzikanten.

Unieke plekjes
Via Booking.com hebben wij een appartementje geboekt in deze wijk. Tijdens een stedentrip vind ik de ligging één van de belangrijkste aspecten van mijn verblijfplaats. Daarnaast moet het schoon zijn en vind ik de prijs-kwaliteit verhouding belangrijk. Ons appartement in Rome kostte op die datum normaalgesproken €110 per nacht maar door de cash-back actie kwamen wij op €80 uit. Ik hou niet zo van massale accommodaties en ga dan ook graag op zoek naar unieke plekjes. Vooral in steden zijn er vaak zulke gave mogelijkheden. En zo stuitten we via internet op deze hotspot: Trastevere Garibaldy Apartments

Trastevere Garibaldy Apartments
Dit appartement ligt aan een authentieke binnenplaats waar luid-pratende Italiaanse dames druk bezig zijn met de was. Eenmaal binnen sta je in een prachtige design-studio welke van alle gemakken is voorzien. Vooral de dubbele regendouche (MET discolampen) maakte indruk ;). Het royale bed was alles waar ik behoefte aan had na een dag slenteren, pizza en vino’s. Omdat deze unieke studio midden in de wijk Trastevere ligt, hoef je niet ver te lopen voor gezellige barretjes en restaurantjes. Ook mijn favoriete winebar Sottosopra ligt om de hoek. Cheers!

Ben jij ook in Rome geweest? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring! Laat je het weten in een reactie?

Deel deze blog op: