Word je ook zo blij van knusse straatjes, leuke winkels en lekkere tapas? Dan is het de hoogste tijd voor een stedentrip Barcelona. In deze bruisende stad vind je alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke citytrip. Neem een kijkje bij de bijzondere bouwwerken van Gaudi en geniet van de gezellige sfeer rondom de bekende Ramblas. Bovendien ligt deze wereldstad aan de kust dus vergeet je bikini niet!

Barcelona voelt voor mij als thuis komen. Ik heb een half jaar in Malgrat de Mar gewerkt en ging daar vandaan bijna wekelijks met de trein naar Barcelona. Urenlang rondstruinen, lekker eten en nieuwe plekjes ontdekken. Maar wat mag je nou echt niet missen in Barcelona? 4 tips!

Omgeving Ramblas
De bekendste straat van Barcelona is ongetwijfeld de Ramblas of op z’n Catalaans: La Rambla. Deze wandelpromenade is meer dan 1 km lang en staat vol met toeristische marktkraampjes, kunstenaars en straatmuzikanten. De levendige straat loopt van de Plaça Catalunya tot aan de haven. Toch ben ik persoonlijk niet zo’n fan van de Ramblas zelf maar wél van de omgeving! Duik eens een zijstraatje in en dwaal lekker rond. Je vindt overal leuke (vintage) winkeltjes, hippe koffietentjes en idyllische pleinen. In deze zijstraten vind je bovendien de beste restaurants.

Font Màgica
Eén van mijn hoogtepunten in Barcelona is de magische water- en lichtshow bij Font Màgica de Montjuïc. Een magisch spektakel van kleuren en muziek op een fantastische locatie! De fonteinshows zijn gratis en vinden twee a drie keer per week ’s avonds plaats (check vooraf even op internet de dagen/tijden). Er komen enorm veel toeristen op af dus zorg dat je er op tijd bent om een goed plekje te bemachtigen. De magische fontein ligt op de Montjuïcberg en je kunt dit goed combineren met een bezoekje aan het Olympisch stadion.

Bijzondere architectuur van Gaudí
Eerlijk gezegd ben ik geen cultuurfreak. Toch wil ik tijdens stedentrips altijd wel een stukje cultuur meepikken. In Barcelona betekent dit natuurlijk een bezoek aan de bijzondere bouwwerken van Antoni Gaudí. Zijn bekendste werk wordt ook wel het gezicht van Barcelona genoemd: de Sagrada Familia. De eerste steen is al in 1882 gelegd maar deze bijzondere kathedraal is nog steeds niet af. Ondanks dat dit bouwwerk dus eigenlijk altijd in de steigers staat, kun je Barcelona niet verlaten voordat je deze bewonderd hebt. Daarnaast vind je midden in de stad nog een aantal gebouwen van Gaudí zoals Casa Mila en Casa Batlló. Ook deze zijn duidelijk te herkennen aan de sprookjesachtige bouwstijl. Mocht je niet genoeg krijgen van Gaudí is een bezoekje aan Park Guëll ook absoluut de moeite waard.

Strand Barceloneta
Een gouden citytrip combinatie: stad en strand! Hoe lekker is het om na een dag sightseeing in een drukke stad, neer te ploffen op het strand? Juist! Nóg een reden om naar Barcelona te gaan! Deze wereldstad beschikt over een kilometers lang zandstrand. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer met veel gezellige restaurantjes en cocktailbars. En ’s avonds vindt een groot deel van het uitgaansleven in de haven plaats dus mocht je zin hebben in een feestje…

Ben jij al in Barcelona geweest? En wat vond je er van? Laat het me weten in een reactie 🙂

* dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Stedentrips.

Deel deze blog op: