Een tolk via Facetime. Voor Bianca de normaalste zaak van de wereld. Wanneer zij terracotta gaat inkopen bij haar Turkse leverancier kan haar tolk er niet altijd bij zijn. En vandaag de dag is dat ook helemaal niet meer nodig want daar is Facetime voor uitgevonden.

Turkije is niet het eerste land waar ik aan denk bij terracotta. En Bianca ook niet. Wél heeft ze altijd al een voorliefde voor terracotta gehad. Toen ze voor haar werk toevallig een keer naar Turkije moest, kwam ze veel verkopers tegen langs de weg. Ze keek haar ogen uit, wat een kleurrijk aanbod. Dit maakte iets in haar los en ze wist direct dat ze hier iets mee moest doen!

Turks familiebedrijf
Toch was er een hele zoektocht voor nodig om te komen waar ze nu is. Er zijn genoeg Turkse leveranciers die handgemaakte potten aanbieden maar Bianca vond maar niet wat ze zocht. Toen ze in het dorpje Menemen bij een Turks familiebedrijf op bezoek ging, was ze ook niet direct onder de indruk. Ze hadden niet de exclusieve potten die zij in haar hoofd had maar de kwaliteit was wél fantastisch. Dus besloot ze ze een kans te geven en bestelde een aantal samples naar eigen ontwerp… en dit was het begin van een langdurige samenwerking.

Ik hou van producten met een verhaal. Als ik naar deze stoere plantenbak kijk, zie ik een prachtige handgemaakte pot uit Turkije. En niet een massa-product van de lopende band. Dan denk je natuurlijk dat de prijs ook een stuk hoger ligt maar dat is niet het geval. Omdat Bianca rechtstreeks bij de Turkse familie inkoopt, betaal je bij haar gemiddeld niet meer dan bij het tuincentrum om de hoek. De witte plantenbak op bovenstaande foto’s (diameter: 46cm) kost bijvoorbeeld €24,50.

Bianca heeft een leuke showroom in Brummen en daar is ook haar magazijn gevestigd. Je kunt dus gelijk inladen! Uiteraard kun je ook per e-mail of telefonisch bestellen. Ga voor meer info naar: www.matebyb.nl

Ken of ben jij ook een ‘grenzeloze ondernemer’ in binnen- of buitenland? En wil je andere inspireren met jouw verhaal? Stuur een mail naar: info@travelgoodies.nl en wie weet spreken we elkaar gauw.

Deel deze blog op: