Uren zoeken naar een accommodatie en met je handdoek in het zand liggen omdat er simpelweg geen ligbedden zijn? Ja ik heb het over Siquijor! Eén van de gaafste plekjes in de Filipijnen. Juist vanwege het bovenstaande: er is maar een beperkt aantal accommodaties en ligbedden te vinden omdat dit eiland (nog) niet bedolven wordt door toeristen. En dat in combinatie met hagelwitte stranden en helderblauwe watervallen… paradise found! 

Er hangt een bijzondere sfeer op dit kleine eiland. Onder de Filippino’s staat deze plek bekend om hekserij en magic healers. Toeristen lijken zich daar niets van aan te trekken en steeds meer backpackers weten hun weg te vinden naar dit paradijselijke stukje aarde. Er zijn eigenlijk geen bekende hotspots op Siquijor. Misschien maakt dat het juist zo leuk? Geen toeristische toertjes maar lekker met een scooter het eiland ontdekken. Je rijdt over gave kustwegen, door kleine Filipijnse dorpjes en in het binnenland zijn twee prachtige watervallen te vinden. Je kunt hier stoppen voor een verfrissende duik en als een echte Tarzan slingeren aan een touw.

San Juan
De meeste reizigers verblijven in het dorpje San Juan. Bij aankomst bleek dit niet meer dan een straat te zijn met wat leuke restaurantjes en accommodaties. Omdat het aantal hotels op het eiland beperkt is, is het aan te raden om vooraf wat te boeken (wij hebben twee uur moeten zoeken naar een bedje). Uiteindelijk hebben we geslapen in ‘Treasure Island Beach Bungalows’. Omdat wij vooraf niets hadden geboekt, hadden we bijna geen keuze maar het was prima. Een eenvoudige accommodatie met een prachtige ligging.

Insider tip: Siquijor x Bali
Net buiten San Juan ligt de beachclub U-story. Door de bohemian inrichting krijg je spontaan het gevoel dat je je op Bali begeeft. Dit restaurant/café is op de rotsen gebouwd en voorzien van een heerlijke lounge tuin. Je kunt hier uren zonnen met een lekkere fruit-smoothie en tussendoor even afkoelen in de oceaan. Zorg dat je er in ieder geval voor de zonsondergang bent want deze is adembenemend (zie foto)! Daarna is het tijd voor een lekker diner met je voetjes in het zand.

Hoe kom je er?
Wij zijn rechtstreeks met een privé boot van Panglao (bohol) naar Siquijor gevaren. Dat was nogal een avontuur, klik hier voor meer info. Maar de meest gangbare route is met de boot vanaf Dumaguete.

Ik vind Siquijor één van de tofste plekjes in de Filipijnen! Vooral na de toeristische trekpleister Boracay bezocht te hebben. Wanneer je in de buurt bent, zou ik je zeker aanraden om een aantal dagen te gaan relaxen op dit heerlijke eiland. Of het nou door de hekserij komt of gewoon door de fijne vibe die er hangt; je komt er helemaal tot jezelf.

Heb je Siquijor ook al ontdekt? En wat vond jij er van? Ik ben benieuwd!

Deel deze blog op: