Op vakantie? Nee joh, tijdens een tropische zomer als deze blijven we het liefst gewoon in Nederland. En op het moment dat het koud begint te worden en iedereen hier z’n winterjas weer van de zolder haalt, smeer ik hem naar een tropisch strand. Maar goed, ik dwaal af… We hadden het over de zomer in Nederland. Wist je dat we in Amsterdam ontzettend toffe stadsstrandjes hebben? Ontsnap aan de drukte van de stad en kom lekker in de vakantie-vibe op mijn favoriete plekjes in Amsterdam:

1. Amsterdam Roest
Plof neer op één van de strandstoelen van Amsterdam Roest. Of schuif met je vrienden aan rondom een gezellige picknicktafel aan het water. Deze hotspot ligt verstopt tussen de oude fabriekshallen in Amsterdam Oost. Er hangt een lekker sfeertje en de locatie straalt één en al creativiteit uit. Zelfs de wc’s zijn tof! Bovendien staan er van donderdag t/m zaterdag veel leuke feestjes op de agenda. Dit is het laatste jaar dat je hier terecht kunt, dus grijp je kans.

Meer info: www.amsterdamroest.nl

2. DOK
Van de sfeer bij Dok Amersterdam wordt iedereen blij! Lekker met je voetjes in het zand chillen aan een picnicktafel…. dat houden we wel een middagje vol. Zelfs aan de kinderen is gedacht want er zijn o.a. schommels en een speelhuisje. Bij Dok Amsterdam worden in de zomer  toffe foodtruckfestivals en andere feesten georganiseerd. Do I need to say more?

Meer info: www.dokamsterdam.nl

3. Pllek
Hop hop, laat je haar maar waaien op het pontje naar Amsterdam Noord! Badlaken mee en lekker zonnen op het stadsstrand van Pllek. Je hebt hier een mooi uitzicht op de skyline van Amsterdam Centraal (aan de andere kant van het IJ). Bovendien wordt er op deze relaxte ‘Pllek’ van alles georganiseerd zoals yogalessen, openlucht-bioscoopavonden en live muziek in het weekend. Er hangt een heerlijke vibe!

Meer info: www.pllek.nl

Gerelateerde berichten

Deel deze blog op: