Ok het is tijd om wat dingen op een rijtje te gaan zetten! Rond de jaarwisseling krijg ik altijd een bijzonder gevoel. Elk jaar kom ik weer tot de conclusie hoe snel het jaar voorbij is gegaan. Maar tegelijkertijd vind ik een korte terugblik op het afgelopen jaar erg verfrissend en dat deel ik graag met jullie. Natuurlijk hoort hier ook een onthulling van mijn plannen voor 2018 bij. Ready?

2017
Wat een jaar! Ik heb nieuwe stappen gezet in ondernemersland. Nadat ik me jarenlang op mijn webshop heb gefocust, ben ik begonnen met bloggen. Het grappige is dat ik altijd al heel blij werd van de creatieve kant van mijn werk. Denk daarbij aan (product)fotografie, flyers maken en teksten schrijven. Toch bleef ik mij vooral op de handel richten.
Begin 2017 besloot ik om mijn passie te volgen en heb ik mijn webshop omgebouwd naar een online Travelshop in combinatie met een blogplatform. Hier schrijf ik honderduit over mijn reis/lifestyle ervaringen. In de afgelopen maanden heb ik met tientallen nieuwe bedrijven kennisgemaakt en daar zijn hele toffe samenwerkingen uit voortgekomen. Inmiddels weten bedrijven mij steeds beter te vinden en krijg ik regelmatig promotie-aanvragen. Los van het feit dat ik deze samenwerkingen alleen aan ga wanneer ze volledig binnen het Travelgoodies concept passen, is dit voor mij de bevestiging dat ik op de goede weg zit. Ik begin steeds beter te begrijpen hoe het blog-wereldje in elkaar steekt en voor het eerst in mijn leven krijg ik energie van mijn werk i.p.v. dat het energie kost.

2018
Voor aankomend jaar staan er een aantal uitdagende, nieuwe projecten op de planning. Sinds een paar weken ben ik vaste blogger voor ‘Welkom in’, het nieuwe reisprogramma van RTL4 (lees verder op: Welkom in).
Naast nog veel meer reis- en lifestyleblogs worden in 2018 ook mijn eerste reisfilmpjes gepubliceerd op Travelgoodies. Verder heb ik grootse plannen voor de Travelgoodies shop. Onlangs hebben we de Bali Collectie gelanceerd en deze wordt op korte termijn verder uitgebreid. Omdat het aantal bestellingen snel oploopt, zijn we achter de schermen al druk bezig met de inkoop van nieuwe, wereldse goodies. Dit kun je volgen via Facebook en Instagram.

Tussen al het werken door staan er natuurlijk weer een aantal hele toffe bestemmingen op mijn to-do list. Sinds mijn eerste bezoekje in 2011 ben ik verliefd op Zuid-oost Azië. De verleiding is groot om elke keer weer die kant op te vliegen, er valt daar nog zoveel te ontdekken. Maar de overweldigende natuurgebieden, de overblijfselen van de Inca’s en de salsa muziek (en lekkere wijnen) in Zuid-Amerika lonken ook. Así que vayamos al Peru primero!

Wat zijn jouw plannen voor 2018? Laat het weten in een reactie.