Toen ik afgelopen zaterdag op de Hippiemarkt Summer of Love liep, werd ik weer helemaal verliefd op de ‘bohemian style’. Wat een walhalla voor liefhebbers van de bekende ‘Ibiza style’. Al die vrolijke kleurtjes en printjes, niets is te gek. Toch willen de meeste mensen hun interieur thuis een beetje rustig houden. De tuin daarentegen… Hierbij vijf tips voor een gezellige bohemian tuin!

1. Oneven aantallen
Hoewel we snel de neiging hebben om niet één maar twee bloempotten naast elkaar te zetten, is dat in een bohemian interieur echt een no-go! Lekker mixen en matchen, zorgt voor een speels effect. Creëer een groepje met verschillende kleuren/maten bij elkaar of pronk juist met één uniek item. Ja, al die setjes van twee zouden verboden moeten worden ;-).

2. Printjes
Wanneer je denkt aan de ‘bohemian style’ speelt kleur misschien wel de hoofdrol! Sprekende kleuren, vrolijke printjes en alles daar tussenin. Gooi wat vrolijke kussens op je lounge-bank en zet wat gekleurde kaarsen op tafel. Check!

3. Wereldse interieur dingetjes
Tegenwoordig hechten we weer meer waarde aan spullen met een verhaal. Wanneer we bijvoorbeeld weten dat een parasol handgemaakt is op Bali, betalen we daar graag wat meer voor dan voor een massaproduct. We reizen met z’n allen steeds vaker de wereld over en dat is voor vele van ons een enorme inspiratiebron op interieurgebied. Want naast de bekende ‘Ibiza style’ hoor je ook steeds meer mensen over katoenen kussenhoesjes uit India, een Mexicaanse sombrero aan de muur of dus de boho parasol uit Bali. Naast dat het lekker origineel is, kan het ook een leuke herinnering aan je vakantie zijn.

4. Do it yourself
Deze tip sluit heel mooi aan op de Wereldse interieur items (tip 3) en onze weerstand tegen massa-productie (in veel te warme fabrieken in het verre oosten). Want wat is er nou leuker dan een product zelf maken? Neem bijvoorbeeld een macramé wandkleed: hoewel het vaak nog goedkoper is om hem kant-en-klaar te kopen bij één van de bekende, goedkope winkels (ik noem liever geen namen) is het veel leuker om er zelf één te maken voor in je tuinhuisje. En bedenk eens wat je met pallets allemaal wel niet kunt maken? Of pik een leuk krukje op bij de kringloop en schilder die. Lekker origineel en duurzaam.

5. Groen, groener, groenst
In huis spelen planten een belangrijke rol maar in de tuin kan je zéker niet zonder groen. Met groene planten creëer je een rustige basis in je kleurrijke, bohemian tuintje. Een leuke trend in plantenland zijn de mediterrane soorten zoals de vijgenplant, palmboom of olijfstruik.

Lees meer over een groene tuin: Tuininspiratie: 3x toffe plant ideëen voor in je tuin

Heb jij je tuin al gezellig gemaakt?

Gerelateerde berichten

Deel deze blog op: