Vorige maand heb ik een aantal weken door Mexico gereisd. Zoals veel van jullie inmiddels wel weten ben ik groot Azië fan en was dit mijn eerste keer de andere kant op (op Londen na ;-)). Automatisch ga je deze bestemmingen dan met elkaar vergelijken en ik moet eerlijk zeggen dat Mexico ook mijn hart heeft gestolen. De indrukwekkende Maya cultuur, de kleurrijke Mexicaanse steden en de oogverblindende stranden… wat een heerlijk land! Toch is er één ding waar ik na een paar weken wel op uitgekeken raakte: de Mexicaanse keuken.

En dan kom je na een heerlijke vakantie weer thuis en je koelkast is… leeg! Je kent het misschien wel. Hoe lekker is het om dan niet gelijk te hoeven nadenken over wat je moet koken?
Na wekenlang restaurantvoer weer eens zelf koken met een maaltijdbox vol superverse ingrediënten… ja, dát was waar ik behoefte aan had na drie weken taco’s. Nu klinkt het alsof ik het héél zwaar heb gehad in ’s werelds taco-land maar integendeel, de eerste weken heb ik juist heel erg genoten van de Mexicaanse keuken.

Local-food principe
Mijn vriend en ik zijn van die local-food junkies die uit principe met een grote boog om schnitzelmenu’s heen lopen. Ik hou van streetfood en restaurantjes waar je tussen de locals zit. Tijdens onze laatste reis betekende dat dus: drie weken lang taco’s, burrito’s en quesadillas. Hoe lekker dat ook was, na drie weken keek ik weer uit naar een lekker stamppotje uit eigen keuken. Het liefst zonder al teveel moeite dus ben ik aan de slag gegaan met de maaltijdbox van Marley Spoon.

Keuzestress
Eerlijkgezegd ben ik niet zo’n keukenprinses. Ik vind het heerlijk om te koken maar alleen wanneer ik ruim de tijd heb. Héél ruim de tijd. En dat heb ik niet zo vaak dus meestal kom ik niet verder dan ff snel een pasta’tje of een eenvoudig wokgerecht. Het is dan ook een verademing dat je bij Marley Spoon per week je favoriete gerechten online kunt uitkiezen. Na al die taco’s en burrito’s had ik wel weer eens zin in een Hollandse pot dus koos ik voor de appel-spinazie stamppot. Daarnaast ben ik gek op de Italiaanse keuken dus kon ik de vegetarische feta-amandel gnocchi ook niet weerstaan. Er stonden nog veel meer wereldse gerechten bij waarvan het water me in de mond liep, dus die ga ik ongetwijfeld later uitproberen.

Let’s try
Een paar dagen later werd de Marley Spoon box bezorgd: een doos vol met verse ingrediënten. Het enige wat je zelf moet toevoegen is wat olijfolie of bijvoorbeeld peper en zout. Je kunt er dus gelijk mee aan de slag! De gemiddelde kookduur van mijn gerechten was een half uurtje en er zat een duidelijke handleiding bij (die zelfs ik snapte). Ik zal wat foto’s bijvoegen van mijn creaties… *trots*

Kortingscode voor jou
Lijkt het je ook leuk om zo’n lekkere maaltijdbox uit te proberen? Inmiddels staan er weer héél veel nieuwe gerechten online! Met deze exclusieve kortingscode krijg je €25 korting op je eerste bestelling: TRAVELGOODIES
* kortingscode is geldig t/m 30 juni 2018

Meer info/bestellen: https://marleyspoon.nl/

Maak jij ook weleens gebruik van maaltijdboxen? En hoe bevalt dat? Laat het weten in een reactie ☺

* Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Marley Spoon
Deel deze blog op: