Op 31 december namen wij de boot van Gili Air naar Bali. Oudejaarsavond op Bali. Hoe idyllisch…. Dacht ik! Totdat er op het strand werd omgeroepen dat er inmiddels 100.000 mensen waren. Slik. Toch werd het een legendarische oudejaarsavond.

Samen met mijn vriend reisde ik een aantal maanden door Zuidoost-Azië. We hadden voor vertrek vrij weinig gepland maar we waren het er al snel over eens dat we het nieuwe jaar op Bali wilden inluiden. Omdat we midden in de drukke kerstperiode arriveerden, hadden we vooraf een hotelletje geboekt in Seminyak. Aan het begin van de avond liepen we richting het strand en toen krioelde het al van de mensen op de boulevard. Later op de avond werd er omgeroepen dat er 100.000 mensen op het strand waren. We konden bijna niet lopen door de drukte en een (strand)stoel kon je helemaal op je buik schrijven.

Ok dit was niet helemaal wat ik in gedachten had. Maar ach… we waren op Bali en we hadden er zin in. Toen mijn broer en zijn vriendin ook gearriveerd waren, zijn we toch maar weer het strand op gelopen. Daar maakten we al snel nieuwe vrienden. De strandverkopers om precies te zijn! En naast leuke gesprekken, leverden dat ons zitplekken op (lege bierkratten) en de hele avond koud bier binnen handbereik. Wat wil een mens nog meer?

De vuurwerkshow was niet kinderachtig. Vanaf het water werden er spectaculaire potten afgestoken. Het grappige is dat dit voornamelijk vóór 00.00 uur werd gedaan in plaats van daarna.

Als we ons iets beter voorbereid hadden, waren we waarschijnlijk een aantal dagen langer op de Gili eilanden gebleven. Ik ben niet zo’n fan van massatoerisme en tja… dat kun je hier wel verwachten rond oud & nieuw. Desondanks heb ik een memorabele jaarwisseling gehad. De warmte, de sfeer, de mensen… met mijn blote voeten in het zand en met mensen van wie ik hou.

Dit jaar ben ik gewoon in Nederland met vrienden en familie. En volgend jaar? We’ll see!

Heb jij oud & nieuw weleens in het buitenland gevierd? Hoe beviel dat?

Heb je vragen of opmerkingen over deze blog? Zijn de prijzen of tijden niet meer up-to-date? Laat het ons weten! Zodoende help je ons en alle andere reizigers en zijn wij je zeer dankbaar.... Stuur een berichtje op social media of vul ons contactformulier in.

Gerelateerde berichten

Deel deze blog op: