New York is een stad waar je minimaal één keer in je leven geweest moet zijn. Toen wij op zoek waren naar vliegtickets naar Panama, bleek het interessanter te zijn om via deze metropool te vliegen. Dus vrij onverwachts brachten wij voor het eerst een bezoek aan New York. We verbleven een week in Manhattan en Brooklyn en zijn een beetje verliefd geworden op ’the city that never sleeps’. Er is zó veel te doen maar welke dingen mag je niet missen tijdens je stedentrip?

1. Boottrip over de Hudson rivier
Of je nou in de zomer of in de winter naar new York gaat; een boottrip over de Hudson rivier is áltijd de moeite waard. Niet alleen om het vrijheidsbeeld van dichtbij te zien maar ook vanwege het geweldige uitzicht op de skyline van Manhattan en de Brooklyn Bridge. Er zijn verschillende trips beschikbaar. Wij hebben gekozen voor de Statue of Liberty Express met de Circle Line Sightseeing Cruises. Deze boottocht duurt ongeveer een uur en kost 31$. Je kunt deze tour ook met de City Pass doen.

2. Fietsen huren
Er zijn verschillende gave plekken om te fietsen in New York. Eén van de bekendste opties is fietsen in Central Park. Wij hebben de ingang naast de Trump Tower genomen. Daar is een kiosk van Bike Rent NYC waar je fietsen kunt huren. Dit kost 15$ voor het eerste uur en daarna 5$ extra per uur. Een andere toffe optie is om per fiets de Brooklyn- of Williamsburg Bridge over te gaan en een stukje van Brooklyn te verkennen.

3. Een bezoek aan Brooklyn
Het stadsdeel Manhattan wordt ook wel voor heel New York aangezien. Veel bekende bezienswaardigheden vind je inderdaad in Manhattan maar sla een bezoek aan Brooklyn niet over. Wij hebben er voor gekozen om een paar nachten in The Williamsburg Hotel te slapen zodat we op ons gemakje deze creatieve buurt konden verkennen. Je kunt ook kiezen voor een Uber, de metro of lopend/per fiets de brug over gaan. Vanuit de buurt Dumbo (Down Under the Manhattan Bridge Overseas) kun je heerlijk lunchen met uitzicht op de Brooklyn Bridge en de skyline van Manhattan.

4. Empire State Building
Weer een andere kijk op de stad heb je vanaf de Empire State Building. Je voelt je echt ‘on top of the world’ wanneer je vanaf de 86e verdieping over de stad kijkt. Als je met de lift omhoog gaat wordt je eerst naar de 74e verdieping gebracht. Daar vind je informatieborden over de geschiedenis van de toren. Vervolgens ga je met de lift verder omhoog naar het observatiedek op de 86e verdieping. De entree voor de Empire Sate Building is op dit moment 38$. Je kunt deze bezienswaardigheid ook met de City Pass bezoeken.

Lees meer >> Ontbijt op bed in The Williamsburg Hotel in New York
Lees meer >> Vlucht Norwegian Air van Amsterdam naar New York

5. Geniet van de streetart
Op mijn Instagram feed kun je er niet omheen: I love streetart! New York barst er van. Dwaal door de straten van Manhattan en laat je verrassen door de creatieve muurschilderingen zoals deze John Lennon (zie foto). Ook in Brooklyn zijn veel toffe prints te vinden… Weer een reden om een bezoekje te brengen aan ’the other side’.

6. Memorial 9/11
Hoewel het al bijna 20 jaar geleden is, zit de 9/11 ramp bij iedereen nog vers in z’n geheugen. Op de plek waar vroeger het World Trade Center stond, vind je nu een prachtige herdenkingsplek. Het diepe donkere gat brengt een enorm grauw gevoel met zich mee, Bijzonder hoe ze dit hebben neergezet. Neem ook een paar uurtjes de tijd voor het 9/11 museum. Naast indrukwekkende details en berichten van nabestaanden vind je nog originele elementen uit de torens zoals de trap en pilaren. Kippenvel! De entree voor het museum bedraagt 24$. Je kunt deze bezienswaardigheid ook met de City Pass bezoeken.

7. New York by night
New York wordt ook wel ‘the city that never sleeps’ genoemd. Geniet van de hectiek tijdens een avondwandeling over Times Square. Ook de beroemde skyline van New York is in het donker nog indrukwekkender. Goede reden om ’s avonds een bezoekje te brengen aan de Empire State Building of een ander mooi uitzichtpunt. Daarnaast vind je talloze leuke barretjes, jazz cafés (tip: Blue Note) en Comedy cafés in New York. Toen wij het na een lange dag in de stad een beetje zat waren, hebben we ook een keer een filmpje gepakt bij Regal Cinema. Lekker even bijkomen in de lekkerste bioscoopstoelen ever!

Gerelateerde berichten

Deel deze blog op: