Australië is enorm populair onder backpackers en avontuurlijke reizigers! Het populairste deel van Australië is de oostkust en dan hebben we het vooral over het deel tussen Melbourne en Cairns. Je vindt er een fantastische natuurgebieden, toffe (surf)stranden en een aantal leuke steden. Maar welke plekken mag je nou absoluut niet overslaan wanneer je in Australie bent? Check onze #bucketlist top 3!

1. Fraser Island
Scheur met een enorme jeep over de eindeloze stranden van Fraser Island. Ja, op dit eiland krijg je ongetwijfeld een Tarzan-en-Jane-gevoel. Fraser Island is met z’n lengte van 123 km het grootste zand-eiland ter wereld en het bijzondere aan dit eiland is dat een groot deel bestaat uit tropisch regenwoud. Hobbelige wegen leiden dwars door de jungle en het eiland telt meer dan 100 meren. Midden op het eiland ligt het kraakheldere Lake-Mckenzie; een heerlijke plek voor een picknick en een verfrissende duik. Een andere must-see op Fraser Island is het Maheno Shipwreck: een aangespoeld scheepswrak uit de tweede wereldoorlog. Dit enorme wrak is te bezichtigen op het 121 km lange 75 Miles Beach. Wanneer je het eiland gaat verkennen is de kans groot dat je dingo’s, koala beertjes en zelfs dolfijnen spot. Er worden zowel één- als meerdaagse excursies aangeboden naar Fraser Island.

2. Whitsundays
Wauw, wauw en nog eens wauw! Dit nationaal park vond ik verreweg het hoogtepunt van de Australische oostkust. De ‘Whitsunday Islands’ hebben allemaal paradijselijke stranden omringd door kraakhelder water. De eilandengroep bestaat uit 74 eilandjes en het bekendste strand is Whitehaven Beach. Een leuk detail is dat dit strand in 2017 nog door Tripadvisor is uitgeroepen tot het mooiste strand van Australië. Bovendien ligt het wereldberoemde Great Barrier Reef midden in dit gebied. Hierdoor kun je bijna overal spectaculair duiken en snorkelen. De meeste boten vertrekken vanuit het kustplaatsje ‘Airlie Beach’. Wij hebben een driedaagse zeil-trip gedaan waarbij we met ongeveer 20 mensen op een boot sliepen. Dat is nog eens leuk wakker worden…

3. Great Ocean Road
Een ander hoogtepunt in Australië is deze wereldberoemde kustroute . De Great Ocean Road ligt net boven Melbourne en heeft een lengte van 243 km. Vanuit Melbourne worden er veel dagtours georganiseerd maar als je voldoende tijd hebt zou ik er zeker een dag of drie voor uittrekken. Je komt veel toffe plekjes tegen onderweg en hoe lekker is het om wat langer te kunnen blijven als het ergens goed bevalt? Bovendien kun je dan optimaal genieten van de adembenemende zonsondergangen! Onderweg kom je veel leuke surfspots, watervallen en koala beertjes tegen. Bij het eindpunt van de Great Ocean Road vind je de ‘Twelve Apostles’. Inmiddels zijn er nog maar acht van de twaalf over maar het uitzicht is er niet minder om. 

Ben jij ook in Australië geweest? En wat vond jij het leukst? Laat het weten in een reactie.

 

Deel deze blog op: