Ben je benieuwd naar de jungle van Panama? Trek dan zeker een paar dagen uit voor het bergdorpje Boquete. Hier kun je toffe trekkings en andere outdoor-activiteiten doen. Ook kun je een bezoek brengen aan de vulkaan Baru of een kijkje nemen bij één van de vele koffieplantages in dit gebied. Genoeg redenen om een bezoek te brengen aan het binnenland van Panama dus.

De hoofdreden om naar Boquete te gaan is de jungle. Het dorp ligt aan een rivier en wordt omringd door regenwouden. Je kunt deze plaats dus niet verlaten zonder een gave trekking te doen. Het is mogelijk om dit met een gids te doen maar er zijn ook goede mogelijkheden die je op eigen initiatief kunt doen.  Wij kwamen hier echt voor de natuur en hebben 3 toffe trekkings gedaan waaronder de ‘The Lost Waterfall trail’ en ‘The Pipeline trail’. Deze trekkings duren maximaal een halve dag en wij hebben ze zonder gids gedaan. 

Eten en drinken in Boquete

In Boquete zijn verschillende leuke eettentjes. Voor een goede en vooral grote hamburger kun je terecht bij Big Daddy’s Grill. Een voordelige (ook erg grote) maar superlekkere pizza kun je eten bij Re Pomodoro. Wij hebben ook een avondje tussen de locals gegeten bij El Sobroson. Hier heb je elke dag een ander buffet en ben je voor nog geen $5 p.p. klaar incl een drankje. Cafe Boquete by Big Food Grill is een echte aanrader als je van een lekker stuk vlees houdt voor een goede prijs (probeer vooral de churrasco eens…). Ook als je iets meer budget hebt, kun je goed in Boquete terecht. Probeer restaurant de Butcher of  een Italiaanse maaltijd bij Tre Scalini maar eens. Er zijn voldoende supermarkten in Boquete dus als je in een hostel verblijft, kun je ook prima zelf koken. De grootste supermarkt is Romero en die is 24/7 open.

Lees meer >> Jungle trekking Boquete : 3x toffe trekkings in het binnenland van Panama
Lees meer >> Reisblog Panama – 5x de mooiste stranden van Bocas del Toro

Slapen in Boquete
Het aanbod accommodaties is niet groot in deze plaats. Daarom is het handig om op tijd te boeken. De gemiddelde prijzen liggen vrij hoog dus verwacht er niet te veel van. Wij verbleven tijdens ons verblijf in Boquete in de Agaseke Lodge. Deze knusse accommodatie wordt door lieve mensen gerund en ligt vlakbij het kleine centrum. Ze serveren overigens ook een lekker ontbijt in dit landhuis. En voor de liefhebber; je kunt ook in Selina Boquete verblijven. Ziet er ook niet verkeerd uit!

Beste periode om Boquete te bezoeken
Wij hebben Boquete in januari bezocht en hebben de hele week fantastisch weer gehad (zon, lekker fris windje en ca. 24º). Januari valt dan ook in de droge periode. Het kan nog steeds wel wat regenachtig zijn maar wij hebben alleen een keer ’s avonds wat motregen gehad. In de avonden is een vestje en een lange broek overigens geen overbodige luxe want het is in dit gebied iets koeler dan aan de kust. Gedurende de Nederlandse zomer vindt in Boquete het regenseizoen plaats. Voor de trekkings is het fijner als je in het droogseizoen komt want de paden kunnen behoorlijk drassig zijn. Zoek dit van tevoren goed uit zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Van Panama City naar Boquete
Wij zijn met de bus van Panama City naar Boquete gereisd. Je kunt in Panama City een Uber (of de bus) pakken naar het busstation Allbrookmall. Op dit busstation kun je bij het loket voor $15 een busticket kopen naar David. Deze reis duurt ca. zes uur en in David kun je overstappen op de bus naar Boquete. Dit laatste stuk duurt nog een klein uurtje en kost $2 per persoon. Dit kun je gewoon aan de chauffeur betalen wanneer je uitstapt. De laatste bus vanuit David naar Boquete vertrekt om 19.45 uur dus zorg dat je op tijd vertrekt. De bussen vertrekken overdag om het half uur, maar in de avond om het uur.

Van Boquete naar Bocas del Toro
Vanuit Boquete gaan er minibusjes naar de eilandenarchipel Bocas del Toro. Dit kost $30 tot $35 p.p. inclusief een ticket voor de boot. Een andere optie is om het zelf te regelen, dat hebben wij gedaan. Elke 20 minuten vertrekt de lokale bus vanaf het plein in Boquete naar David. Dit kost $1.75 p.p. en kun je gewoon in de bus betalen. In David stap je over op de bus naar Almirante. Wij hebben op het busstation 14$ per persoon betaald voor de bus inclusief ticket voor de boot. Als je aankomt in Almirante staat er een taxi klaar die je voor $1 p.p. naar de haven brengt. Het is dus een stuk voordeliger om het zelf te regelen maar het kost wel iets meer moeite. Wij vonden het goed te doen.

Meer weten over Bocas del Toro? Check dan onze blog!

Vervoer in Boquete
In het dorp Boquete ligt alles op loopafstand. Als je een trekking of andere activiteit gaat doen, kun je gebruik maken van een colectivo busje of een taxi. Rondom het plein en in de hoofdstraat zijn genoeg taxi’s te vinden en daar hebben de colectivo’s een vaste vertrekplek. Je kunt ze ook gewoon op straat aanhouden, dit geldt zowel voor taxi’s, colectivo’s en de lokale bus. Aangezien wij met z’n tweeën reizen is een taxi vaak bijna net zo voordelig als de bus/colectivo. Een taxi naar The Lost Waterfalls trail kost ca $8, The Pipeline trail $6 en La Pianista trail $4. Op de terugweg moet je soms wel iets meer geduld hebben. Je kunt gewoon langs de weg wachten tot er iets voorbij komt. Wij konden een keer meerijden met andere toeristen en hebben zowel een keer een taxi als een colectivo gepakt. De colectivo van The Pipeline trail terug naar Boquete kostte $2,50 per persoon.

Heb je vragen of opmerkingen over deze blog? Zijn de prijzen of tijden niet meer up-to-date? Laat het ons weten! Zodoende help je ons en alle andere reizigers en zijn wij je zeer dankbaar…. Stuur een berichtje op social media of vul ons contactformulier in .

Gerelateerde berichten

Deel deze blog op: