Panama City is voor veel mensen het startpunt van hun reis door Panama. Ook wij vlogen op deze metropool en besloten hier een aantal dagen te blijven. De stad is vrij uitgestrekt en wordt omringd door groene regenwouden dus je kunt gelijk lekker de natuur in. Ook een bezoek aan het oude stadsdeel ‘Casco Viejo’ en het wereldberoemde Panamakanaal wil je natuurlijk niet missen. It’s Panamazing!

Casco Viejo
Bij Panama City zie je waarschijnlijk gelijk die bekende skyline met enorme wolkenkrabbers voor je. Deze skyline is zeker indrukwekkend, maar Panama heeft ook andere kant. Sla een bezoekje aan de historische buurt Casco Viejo zeker niet over.  Hier kun je heerlijk rond dwalen door de smalle straatjes. Loop ook even Calle 3a of Calle 5a in om bij een verborgen strandje te komen. Vergeet vooral je camera niet als je die kant op gaat want je vindt er prachtige koloniale gebouwen en gezellige pleintjes. De buurt is niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst. Heb je zin in een heerlijke ‘coconut curry’ of gewoon zin in een leuk feestje? Neem dan zeker een kijkje bij rooftopbar Tantaloo. Casco Viejo is eenvoudig te bereiken met een Uber of metro.

Panama Kanaal
Bij Panama denken we allemaal gelijk aan het Panamakanaal, toch? En dat is niet zo gek want het is één van de bekendste waterprojecten ter wereld. Het kanaal is in totaal 80 km lang en het kost een boot gemiddeld 120.000 euro om er doorheen te varen. In Panama City zijn enkele uitzichtpunten die je kunt bezoeken en het bekendste (en makkelijkst te bereiken) is Miraflores Locks. Vanaf het observatiedeck heb je fantastisch uitzicht op de sluizen. In het ‘visitor center’ vind je een uitgebreide tentoonstelling over de geschiedenis van het Panamakanaal en kun je ieder half uur de documentaire bekijken. De entree voor Miraflores Locks bedraagt 20$ per persoon. Het Panamakanaal is goed per bus te bereiken vanaf het Albrook station of met een Uber ($6-8 voor een enkeltje).

Panama Trail
Panama City is omringd door regenwouden en dat zorgt voor spectaculaire plaatjes. Als je, net als wij, van de natuur houdt is een bezoekje aan Metropolitan Natural Park een aanrader! Je kunt hier diverse wandelingen maken met als eindpunt een prachtig 180º uitzicht op Panama City. De entree is 4$ en neem voldoende drinkwater en muggenspray mee. De grote trail duurt in totaal ongeveer 3 uur. Je komt onderweg wel wat heuveltjes tegen maar met enigzins conditie is dit goed te doen.

Vervoer in Panama City
Wij hebben bijna alles in Panama City met Ubers gedaan. Vooral als je met meerdere personen reist is dat superinteressant. Meestal staan ze binnen vijf minuten voor de deur! Als je gebruik wilt maken van Uber is het trouwens wel handig om een lokale simkaart te hebben. Wij betaalden voor een Uber van het vliegveld naar de stad $14 en van het oude naar het nieuwe deel ca. $3,50. Als je gebruik maakt van Uber weet je van te voren wat de ritprijs is en hoef je dus niet te onderhandelen. Je kunt ook zelf bepalen of je de chauffeur online nog een fooitje geeft na de rit. Panama City beschikt ook over een goed metronetwerk dus als je voordeliger wilt reizen is de metro ook een goede optie.

Slapen in Panama City
In Panama City vind je veel goede hotels voor interessante prijzen. Wij hebben in eerste instantie gezocht naar een accommodatie in de wijk Casco Viejo maar omdat wij last-minute boekten, hadden we daar weinig opties meer. Daarom hebben wij er voor gekozen om in de wijk La Cresta te verblijven en dat beviel ons goed. Voor een paar dollar kun je je met Uber de hele stad door verplaatsen dus ik zou vooral kijken welke accommodatie bij je past. Wij hebben erg genoten van het wat luxere DoubleTree by Hilton Panama City. Het onder de backpackers geliefde Lunas Castle Hostel is ook een erg leuke optie om te eten en/of slapen.

Prijzen in Panama City
In Panama City kun je het zo duur maken als je zelf wilt. De prijzen in restaurants en op de terrasjes verschillen onderling behoorlijk. De prijs voor een biertje ligt in een restaurant gemiddeld wat hoger ($2,5 tot $3,5) dan in de andere steden in Panama. Tip: we raden daarom aan om de ‘Happy Hours’ in de gaten te houden. De prijzen in de supermarkten liggen in deze stad daarentegen beduidend lager dan die in Bocas del Toro en Boquete. Voor een basic 2-persoonskamer betaal je tussen $30-40.

Veiligheid Panama City
Wij vonden Panama City een fijne plek om onze reis door Panama te starten. Er hangt een ontspannen sfeer en er is genoeg te doen om je minimaal een dag of drie te vermaken. De stad voelt veilig aan en er zijn veel vriendelijke behulpzame agenten op straat. Natuurlijk moet je zelf goed nadenken welke wijken je bezoekt en kun je op veel plekken ´s avonds beter een taxi pakken maar dit geldt voor de meeste grote steden.

Vind je het prettig om voor vertrek alvast e.e.a. te reserveren? Check dan even de individuele rondreizen bij Van Verre Reizen. Zij bieden ook interessante bouwstenen aan in o.a. Panama City, Boquete en Bocas de Toro zodat je je reis volledig op maat kunt samenstellen. 

 


Hi ik ben Anne (29) en ik ben reis- en lifestyleblogger voor Travelgoodies. Samen met Remco reis ik de wereld over. Onderweg schiet ik plaatjes van wereldse interieurs en ik heb een zwak voor boutiquehotels. Op Travelgoodies deel ik mijn persoonlijke (reis)ervaringen en natuurlijk handige tips voor onderweg. Never stop exploring! Heb je vragen, tips of opmerkingen? Stuur me dan gerust een mailtje: anne@travelgoodies.nl of neem contact op via het contactformulier.

Gerelateerde berichten

Deel deze blog op: