Hoewel de meeste reizigers alleen het zuiden van Peru bezoeken, zijn wij groot van fan van Noord-Peru! Het noorden is een stuk minder toeristisch dan het zuiden. Daarom raden wij aan om minimaal drie tot vier weken voor Peru uit te trekken en zowel een deel van Noord-Peru als van Zuid-Peru mee te pakken. Heb je minder tijd? Check dan even de tweede reisroute waarmee je alleen het zuiden bezoekt. Uiteraard pakken we in beide reisroutes de Machu Picchu mee want je mag Peru niet verlaten voordat je een bezoek aan dit wereldwonder hebt gebracht.

Reisroute Noord- en Zuid-Peru (3 tot 4 weken)
Begin je rondreis in de hoofdstad Lima en reis vanaf daar eerst naar het authentieke noorden. Start met een mooie hike in Huaraz, reis door naar culturele hoofdstad Trujillo en verblijf een paar dagen aan het strand in Huanchaco. Pak vanaf daar de (nacht)bus naar Cajamarca en reis door naar Chachapoyas. Vanaf hier kun je Kuelap (de Machu Picchu van het noorden) en de Gocta waterval bezoeken. Daarna is het tijd om door te vliegen naar het zuiden. Vlieg op Cusco en breng een bezoek aan het hoogtepunt van Peru; de Machu Picchu. Reis daarna door naar de Colca Canyon en Arequipa om vervolgens via de zandduinen bij dorpje Huacachina terug te reizen naar Lima.

Reisroute Noord-Peru
Reisroute Zuid-Peru

Reisroute Zuid-Peru (2 tot 3 weken)
Heb je te weinig tijd om zowel noord als Zuid-Peru te bezoeken? Dan kan ik me voorstellen dat je alleen voor het zuiden kiest. In de omgeving van Cusco is al genoeg te doen om je een week te vermaken. Combineer dit met een bezoek aan de Colca Canyon, Arequipa en de zandduinen bij het dorpje Huacachina.

Hoogteverschillen
Plan je route niet te strak want in Peru heb je te maken met veel hoogteverschillen. Vanaf 2500 meter hoogte kun je last krijgen van hoogteziekte. Daarom is het belangrijk om in hoger gelegen plaatsen eerst een paar dagen te acclimatiseren en niet direct een intensieve hike te plannen.

Grote afstanden
De afstanden in Peru zijn groot. Er rijden goede nachtbussen van bijvoorbeeld Linea en Cruz del Sur en de tickets kun je gemakkelijk online reserveren via Busbud. Dit deden wij meestal één a twee dagen van tevoren. Houd er wel rekening mee dat je vaak minder goed slaapt in een nachtbus en dus de volgende dag niet te veel doet. Vooral als je niet zo veel tijd hebt, raad ik aan om ook wat binnenlandse vluchten te boeken. De prijzen lopen meestal behoorlijk op dus boek de tickets zo vroeg mogelijk.

Heb je vragen of opmerkingen over deze blog? Staat er een fout in? Laat het ons weten! Zodoende help je ons (en andere reizigers) de informatie up-to-date te houden. Stuur een berichtje op social media of vul ons contactformulier in . Thanks anyway!

Gerelateerde berichten

Deel deze blog op: