Daar zit je dan… twaalf uur lang in een auto. Althans dat is de planning. Eenmaal onderweg kom je de ene na de andere wegwerkzaamheden tegen. En er is een ongeluk gebeurd dus 5 km file. Shit! Tel er nog maar twee uurtjes bij op. Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming heb je eerst een week nodig om bij te komen van de autoreis maar dat lijken we snel weer te vergeten. In de zomer zie je bijna net zoveel Nederlandse als Duitse kentekens op de Duitse autobahn. En dan hebben we het nog niet eens over de Route du Soleil. Waarom zijn autovakanties zo populair onder Nederlanders?

1. Vrijheid
Voor mij is dit verreweg de belangrijkste reden: vrijheid! Als je zin hebt om te stoppen dan stop je. Wanneer je onderweg iets moois ziet dan neem je de afslag. Heerlijk die flexibiliteit!

2. Bagage
Hoezo een koffer van 20 kilo? In een auto kun je stapelen tot het dak. En is dat nog niet genoeg? Dan regel je gewoon een extra dak-koffer.

3. Prijs
Dit geldt helaas niet (altijd) voor iedereen maar: wanneer je met meerdere personen/kinderen op reis gaat, kan het een stuk voordeliger zijn om met de auto te gaan. Vergeet hierbij overigens geen rekening te houden met de kosten voor autovignetten/tolwegen.

4. Auto op bestemming
Hoe fijn is het om tijdens je vakantie het gebied te gaan verkennen in je eigen vertrouwde bakkie?

5. Aviofobie
Avio-waaaaaat? Juist ja, aviofobie. Een ander woord voor vliegangst. Veel mensen kunnen zich er niets bij voorstellen maar aviofobie kan een zware stempel drukken op je vakantie. Ik heb er zelf ervaring mee, lees mijn verhaal: blog vliegangst. Gelukkig hebben we de auto nog!

Ga jij ook graag met de auto op vakantie? Of stap je liever in het vliegtuig? En wat is de reden daar van? We zijn heel benieuwd! Laat het ons weten in een reactie op Facebook of Instagram.

Deel deze blog op: