In Indonesië kun je bij veel accommodaties kiezen voor een banana pancake als ontbijt. Alleen daarom al hoop ik gauw weer die kant op te vliegen. Maar je kunt zelf in Nederland natuurlijk ook lekkere bananen-pannenkoeken bakken. De zon en het uitzicht ontbreken nog maar we hebben wel een héél lekker recept gevonden. Let’s try!

Tip: in dit recept gebruiken we havermout en tapiocameel (beide varianten zijn glutenvrij). Als je dit minder belangrijk vindt of een ander soort meel in huis hebt, dan kun je dit ook prima gebruiken. Zorg in ieder geval altijd dat de koekenpan goed heet is, anders bakken de pannenkoeken niet mooi.

Ingrediënten voor 6 kleine pannenkoekjes:

  • 60 gram havermoutmeel (havermout in een keukenmachine fijnmalen)
  • 3 el tapiocameel
  • snuf zout
  • 2 ½ banaan, geprakt
  • 100 ml sojamelk
  • 2 ½ tl (wijnsteen)bakpoeder
  • kokosolie om in te bakken

Zo maak je het:
Maal de havermout in een blender fijn. Prak in de tussentijd de bananen en doe dit bij de havermout. Voeg het tapiocameel toe aan het mengsel, samen met het bakpoeder en het zout. Giet langzaam de sojamelk erbij en je hebt al gauw een dik beslag.
Doe een klontje kokosolie in de koekenpan. Als deze goed warm is geworden dan voeg je 2 flinke eetlepels van het beslag toe. Met de achterkant van de lepel maak je de pannenkoek mooi rond. Bak beide kanten goudbruin.

Extra opties:
– Iets meer pit? Een eetlepels koek- en speculaaskruiden.
– Dol op kokos? Voeg 2 eetlepels kokosrasp toe aan het mengsel en roer dit goed door.

Eetsmakelijk!

Dit is een recept van foodblogger: Luuks kitchen
Kijk voor nog veel meer lekkere (en verantwoorde) recepten op: Luuks kitchen


Hoi ik ben Anne (29) en ik ben reis- en lifestyleblogger voor Travelgoodies.nl. Op dit platform vind je dagelijks nieuwe blogs over reizen en wereldse interieurs. Ik deel hier mijn persoonlijke (reis)ervaringen en handige tips voor onderweg. It’s all about the experience! In de travelshop verkopen wij de leukste ‘travelgoodies’ voor mee op reis en wereldse interieur items. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Stuur me dan gerust een mailtje: anne@travelgoodies.nl of neem contact op via het contactformulier.

Gerelateerde berichten