Gado gado wraps
Terwijl ik op zoek was naar wat leuke picknick-recepten kwam ik dit recept tegen. En ik, als serieuze Gado gado fan (vraag maar aan mijn vriend), kon dit niet onopgemerkt aan m’n neus voorbij laten gaan. Briljant! Zo kun je Gado gado echt als diner eten in plaats van als bijgerecht. Wie droomt hier nou niet van? 😉 Je zou nog tofu kunnen toevoegen maar daar maak ik mijn vriendlief niet happy mee.

Ingewikkeld (1 t/m 5): ✯✯
Duur: 30 minuten

Ingrediënten (voor 2 personen):
– 2 eieren
– 2 aardappels
– 100 gram haricotverts (sperziebonen kunnen ook)
– 50 gram taugé
– 1 teen knoflook
– 2 handen verse spinazie
– 2 kropjes little gem sla
– 1 halve komkommer
– 4 volkoren wraps
– 2 eetlepels gebakken uitjes
– olie om te bakken

Ingrediënten voor de satésaus:
– 4 eetlepels pindakaas
– 1 kleine ui
– 1 teen knoflook
– 1 theelepel sambal of meer als je van pittig houdt
– 2 eetlepels ketjap
– 1 kleine eetlepel suiker
– 250 milliliter melk
– 2 eetlepels ketchup
– 1 eetlepel roomboter

En zo doe je het:
– Breng een pan water aan de kook, doe de eieren in de pan en kook ze in 10 minuten hard. Laat schrikken onder koud water, pel de eieren en zet even weg.
– Was de aardappels, snijd in blokjes en kook ze in hetzelfde pannetje in 10 minuten gaar. Snijd de puntjes van de haricotverts en voeg deze na 4 minuten toe, zodat deze zo’n 6 minuten koken. Voeg de laatste minuut de taugé toe. Giet alles af en zet weg.
– Verwarm terwijl de aardappels en de haricotverts koken een scheutje olie in een koekenpan, pers de knoflook uit en voeg toe, gevolgd door de spinazie, een flinke snuf peper en zout. Laat de spinazie slinken, giet het vocht af en schep de spinazie uit de pan in een kommetje. Zet even weg.
– Snijd voor de saus de ui en de knoflook fijn, bak met wat olie even om en om in een pannetje en voeg de overige ingrediënten toe. Roer goed door en laat even pruttelen tot je een mooie, dikke saus hebt.
– Snijd de little gems en de komkommer in reepjes.
– Verwarm de wraps kort om en om in een koekenpan of oven (200 graden).
– Vul de wraps met de sla, komkommer, partjes ei, aardappel, haricotverts, taugé en spinazie, gevolgd door wat pindasaus en gebakken uitjes.
– Serveer de gado gadowraps eventueel met emping (een soort kroepoek maar dan anders)

Dit recept is van: Chickslovefood
Kan je nog wel wat meer food-inspiratie gebruiken? Ga dan naar: Chickslovefood

Deel deze blog op: