Kalispéra! Waarom zou je souvlaki alleen eten tijdens je vakantie in Griekenland? Of in een Grieks restaurant? Het is zo eenvoudig zelf te maken. In dit recept hebben we gekozen voor varkenshaas, dit is lekker mals vlees. En als kers op de taart: tzaziki! Deze lekkere frisse dip kan natuurlijk niet ontbreken bij de Griekse souvlaki dus dat recept hebben we er gelijk bijgevoegd.

Zo maak je het:
1. Leg de satéstokjes in een bak met water en snijd de varkenshaas in blokjes van ongeveer 2 cm
2. De marinade: meng alle ingrediënten van de marinade in een grote schaal en marineer hierin de vleesblokjes voor minimaal 1 uur
3. Rijg de blokjes vlees aan de satéstokjes
4. Zet een grillpan (zonder olie!) op hoog vuur en bak de spiesjes rondom gaar en goudbruin. Zorg dat je ze niet te kort, maar ook niet te lang bakt anders wordt het vlees droog
5. Serveer 2 tot 3 stokjes per persoon en vergeet de zelfgemaakte tzaziki niet

Ingrediënten:
– 800 gram varkenshaas

Marinade:
– 1 citroen, sap en rasp ervan
– 3 eetlepels olijfolie
– 3 teentjes knoflook, geraspt
– 2 eetlepels oregano
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel gerookte paprikapoeder

Zo maak je het:
1. Spoel de komkommer schoon en rasp deze met schil met een grove rasp.
2. Doe dit in een vergiet en strooi er zout over. Laat een uurtje staan, zout ontrekt het vocht uit de komkommer.
3. Meng de yoghurt met de overige ingrediënten. Dep de komkommer droog zodat al het vocht eruit is en roer dit ook door de yoghurt.

Ingrediënten:
– 1 komkommer
– 1 eetl zout
– 350 ml Griekse yoghurt
– 3 tenen knoflook, geraspt
– 1/2 citroen, rasp ervan
– 10 muntblaadjes, fijngesneden
– peper uit de molen
– 1 snufje chilipoeder

Eetsmakelijk!

Dit recept is van: Culinea
Ben je benieuwd naar meer originele recepten? Ga dan naar: Culinea.nl

Deel deze blog op: