Als er één gerecht is waarvoor je me midden in de nacht wakker mag maken, dan is het wel tiramisu! En we hebben eindelijk een gezonde variant gevonden, al zitten er in dit machtige dessert natuurlijk wel véél gezonde calorieën. Dus waar wachten we nog op: let’s make deze ‘raw vegan’ tiramisu!

Wist je dat de Italianen hun traditionele tiramisu echt vernoemd hebben naar het blije gevoel dat het bij de meesten van ons opwekt? Tiramisù, in het Italiaans geschreven met een accent op de u, is een samenstelling van drie woorden: tira mi sù. Tira betekent ‘trek’, mi betekent ‘mij’ en sù betekent ‘omhoog’. Letterlijk betekent tiramisù dus ‘trek mij omhoog’, maar de Italianen bedoelen hiermee ‘beur mij op’ of ‘maak mij blij’. Zeker weten dat wij blij worden van een stukje tiramisu!

Ingrediënten
Voor ongeveer 24 stukjes tiramisu (schaal van circa 28 × 18 cm)

Bodem:
– 300 gram havermout
– 300 gram dadels
– 8 eetlepels sterke koffie
– 2 eetlepels ahornsiroop
– Drupje amandelextract
– Snufje vanillepoeder

Chocoladelaag:
– 200 gram amandelmeel
– 200 gram dadels
– 4 eetlepels cacaopoeder
– 8 eetlepels koffie
– Snufje vanillepoeder

Room:
– 400 gram cashewnoten
– 10 eetlepels ahornsiroop
– 4 eetlepels kokosolie
– 300 ml water
– Snufje vanillepoeder
– Drupje amandelextract

En zo maak je het:
– Week de cashewnoten in een grote schaal met water.
– Meng alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine of blender tot een stevige massa.
– Bekleed een grote schaal met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem. Druk stevig aan en zet de schaal in de koelkast.
– Meng alle ingrediënten voor de chocoladelaag in een keukenmachine of blender tot een stevige gladde massa en zet even in een apart kommetje aan de kant.
– Giet het water van de cashewnoten af en vang eventueel 300 ml op om direct te gebruiken voor de room.
– Meng alle ingrediënten voor de room in een keukenmachine of blender tot een gladde en luchtige massa. Meng zeker een paar minuten, dan zul je zien dat de room steeds luchtiger wordt.
– Haal de schaal met de bodem uit de koelkast en verdeel hierover de helft van de room.
– Verdeel vervolgens de chocoladelaag gelijkmatig over de roomsaus. Dit vergt enig doorzettingsvermogen maar de aanhouder wint 😉
– Schenk tenslotte de andere helft van de room over je tiramisu en verdeel weer gelijkmatig.
– Bestrooi de tiramisu met cacaopoeder en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast. Vervolgens kun je de tiramisu een aantal dagen in de koelkast bewaren maar je kunt deze ook uitstekend in stukjes invriezen.

Eetsmakelijk!

Dit is een recept van healthy lifestyle blogger: Renmeisje
Kijk voor nog veel meer lekkere (en verantwoorde) recepten op: Renmeisje.nl

Hi ik ben Anne (29) en ik ben reis- en lifestyleblogger voor Travelgoodies.nl. Op dit platform vind je dagelijks nieuwe blogs over reizen en interieur met een buitenlands tintje. We vertellen jullie alles over onze persoonlijke (reis)ervaringen overal ter wereld. It’s all about the experience! In onze webshop verkopen wij de leukste ‘travelgoodies’ voor mee op reis en wereldse interieur items. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Stuur me dan gerust een mailtje: anne@travelgoodies.nl

Gerelateerde berichten