Anne van Annetravelfoodie.com houdt net zoveel van reizen als ik! Afgelopen jaar heeft ze weer aardig wat bestemmingen kunnen afvinken zoals Estland, Slovenië en Japan. En dat laatste land kon ze natuurlijk niet verlaten voordat ze héél veel sushi had geproefd. Eenmaal thuis ging ze er zelf ook mee aan de slag maar ze kreeg het bijna niet voor elkaar om mooie rolletjes te maken. Daarom bedacht ze deze heerlijke Sushi taart. Problem solved!

Ingrediënten:
– ½ pak sushi rijst (250gram)
– 2 sushi nori vellen
– ½ komkommer, in plakjes
– 1 zalmfilet (ong. 300 gram), gesneden
– 2 avocado’s, in plakjes
– 3 eetlepels mayonaise
– 1 theelepel wasabi

*deze ingrediënten zijn voor een kleine taartvorm (4 porties als lunchgerecht of 2 porties als diner)

En zo maak je het:
Bereid de sushi rijst zoals aangegeven op de verpakking en laat volledig afkoelen. Snijd de grootte van de taartvorm uit de nori vellen en leg 1 vel op de bodem van de vorm. Bedek deze met een laag sushi rijst. Meng de mayonaise met de wasabi en spreid de helft hiervan uit over de rijst laag. Voeg een laag komkommer en een laag avocado toe. Leg het tweede nori vel er op. Bedek met de overgebleven rijst en spreid de mayonaise daarover. Voeg nog een laag komkommer en avocado toe. Leg als laatste de stukjes zalmfilet erop en je sushi taart is helemaal klaar. Eetsmakelijk!

In dit filmpje kan je goed zien hoe je de sushi taart kan maken:

Dit recept is van: Anne travel foodie
Ben je benieuwd naar meer originele recepten? Ga dan naar: Annetravelfoodie.com

Deel deze blog op: