Mexicaanse burgers met… wat? Guacaioli! Dit is een combinatie van guacamole en aioli. Lekker fris en smaakvol! In dit recept maken we, naast de Guacaioli, ook de hamburgers zelf. Ik heb voor deze Mexicaanse burgers met Guacaioli hele maïskolven gebruikt (gegrild) maar je kunt hier ook gewoon een blikje maïs voor gebruiken.
Ingrediënten
– 500 gram rundergehakt
– 1 eetlepel picadillo kruiden
– 50 gram cheddar, geraspt
– ½ rode ui, fijngesneden
– ½ rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
– 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
– 4 broodjes
– salsa saus
Guacaioli (avocado aioli)
– 2 rijpe avocado’s
– 100 ml zure room
– 2 tenen knoflook, geraspt
– ½ limoen, sap ervan
– peper en zout
Salsa
– 1 blikje maïs
– 10 kerstomaatjes, doormidden gesneden
– ½ rode ui, fijngesneden
– ½ rode peper, zonder zaadjes
– 1 bosje koriander, fijngesneden
– ½ limoen, sap ervan
Hoe maak je het?
1. Meng het gehakt met de kruiden, cheddar, rode ui, rode peper en zout en peper. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Zet de burgers afgedekt minimaal een uur in de koelkast.
2. Salsa: meng alle ingrediënten door elkaar. Breng de salsa op smaak met peper en zout.
3. Guacaioli: snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Prak dit fijn met een vork en meng dit met de zure room, knoflook en limoensap. Breng het op smaak met peper en zout.
4. Verhit de olie in een koekenpan, bak de burgers rondom bruin en gaar ze in ongeveer 10 minuten.
5. Serveer de Mexicaanse burgers op broodjes met de avocado aioli en de salsa erover.


Nu nog een lekkere Corona erbij en het genieten kan beginnen. Eetsmakelijk!

Dit recept is van: Culinea
Ben je benieuwd naar meer originele recepten? Neem dan eens een kijkje op: www.culinea.nl