Deze keer geen foodie-gerecht maar een lekkere cocktail uit Peru! De meeste van ons associeren een cocktail met een zwoele zomeravond en een oogverblindende zonsondergang. Begrijpelijk maar het is de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Juist op een regenachtige dag als vandaag kunnen we deze exotische cocktail goed gebruiken 😉 Let’s try!

Ingredienten voor twee glazen:
– 40ml Pisco (ik heb even moeten zoeken maar verkrijgbaar bij Drankgigant van het merk Capel)
– 1 ei
– 3 limoenen
– 20ml suikerwater
– snufje kaneel
– 2 ijsklontjes

En zo maak je het:
– Doe 2 suikerklontjes en 20ml water in een pannetje en kook dit ongeveer 5 minuten tot ‘suikerwater’. Laat het daarna afkoelen.
– Breek het eitje en bewaar alleen het eiwit (de dooier gebruiken we niet).
– Pers de 3 limoenen. Dit gaat het makkelijkst met een limoenpers.
– Gooi het suikerwater, de pisco, de limoensap en het eiwit in de blender en mix het geheel. Voeg nog 2 ijsklontjes toe en blend deze fijn.
– Giet het in cocktailglazen met een snufje kaneel er bovenop.
– Wacht even met serveren tot er een schuimlaagje op de cocktail komt. Dit ontstaat door het eiwit.

Cheers! Ik ben benieuwd wat je van deze cocktail vindt. Laat je het ons weten in een reactie op Facebook of Instagram?

Dit recept is van: (H)eerlijke recepten
Kijk voor meer heerlijke en eerlijke recepten op: www.h-eerlijkerecepten.nl

Deel deze blog op: