Anne houdt net zoveel van reizen als ik! Ze is al in meer dan 55 landen geweest en tijdens haar reizen doet ze inspiratie op voor lekkere maaltijden. Ze deelde al eerder haar Japanse Sushi Taart met ons. Dit keer deelt ze een recept geïnspireerd op haar reis naar Israel: Shakshuka met zoete aardappel. Recepten met zoete aardappels zijn momenteel erg populair en door deze twist wordt dit brunch gerecht ineens perfect als avondmaaltijd!
Toen ik voor het eerst de klassieke Shakshuka had gemaakt, was ik meteen verkocht. Ik maakte het heel vaak als ontbijt, brunch of lunch. Ik vond het tijd worden om wat te gaan experimenteren met dit Midden-Oosterse gerecht. Daarom besloot ik om zoete aardappels toe te voegen aan het recept. Ze maken dit gerecht erg voedzaam en dus perfect als diner.

Ingrediënten voor 2 porties:
– 4 eieren
– 2 zoete aardappels, geschild
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 5 tomaten
– verse peterselie
– 1 eetlepel za’atar kruiden (gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt tegenwoordig)
En zo maak je het:
Snij de ui, zoete aardappel, paprika, knoflook en tomaten in stukjes. Verwarm olijfolie in een hapjespan en voeg de knoflook en ui toe. Fruit ze 1 minuut en voeg dan de paprika en zoete aardappel toe. Je hoeft de zoete aardappel niet eerst te koken. Voeg na 4 minuten de stukjes tomaat toe. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het 15 minuten sudderen. Besprenkel het met de za’atar kruiden en roer het mengsel voorzichtig om. Creëer vier gaten voor de eieren met een lepel, breek de eieren open en giet ze in de lege plekken. Laat de zoete aardappel shakshuka met de deksel op de pan sudderen tot de eieren bijna gestold zijn.
Serveer met sneetjes brood en optioneel met verse peterselie en feta. Eetsmakelijk!
Dit recept is van: Anne Travel Foodie
Ga voor meer originele, wereldse recepten naar: Annetravelfoodie.com
