Danielle van Foodaholic is een beetje met de Surinaamse keuken opgegroeid. Daarom deelt zij graag af en toe een Surinaams recept met ons, vandaag de Surinaamse broodtaart! Als je dit recept maakt ruikt het heel erg naar wentelteefjes en dat ook niet zo gek want je gebruikt veel dezelfde ingrediënten. Dus als je van wentelteefjes houdt…. probeer dan vooral ook dit recept eens!

Ingrediënten:
– 10 sneetjes witbrood
– 100 gram roomboter
– 6 eieren
– 150 gram suiker
– 1 theelepel vanille extract
– 1 theelepel amandelessence
– water
– rum
– 100 gram rozijnen
– 1/2 liter halfvolle melk
– kaneel
Zo maak je het:
– Doe de rozijnen met wat water en een scheutje rum in een kommetje. Laat ze hierin wellen.
– Verwarm de oven voor op 230 graden.
– Snijd de korstjes van de sneetjes brood en besmeer het brood met de roomboter (aan 1 zijde).
– Leg de broodjes in een kom en bestrooi met kaneel.
– Verwarm de melk en schenk ook deze oven de sneetjes brood.
– Kluts de eieren met de suiker, het vanille extract en de amandelessence.
– Prak de sneetjes brood fijn met een vork en voeg de geklutste eieren toe. Meng dit alles goed door elkaar met een garde en schep als laatste de gewelde rozijnen er door heen.
– Stort het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak de broodtaart 1 uur in de voorverwarmde oven.
– Als hij uit de oven komt strooi je er nog lekker wat kaneel overheen.
– Laat hem goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.
We zijn benieuwd wat je er van vindt. Eet smakelijk!
Dit recept is van: Foodaholic
Ben je benieuwd naar meer originele recepten? Ga dan naar: Foodaholic.nl