Spice up your life met deze Thaise rode curry kip spiesjes. Simpel te maken met slechts een paar ingrediënten. Deze smaakvolle maaltijd is binnen 30 minuten te bereiden!

Met de rijst kun je verschillende kanten op. Je kunt voor gewone of zilvervliesrijst gaan, maar ook een notenrijst smaakt erg goed bij dit recept. Zelf ben ik gegaan voor een koriander limoen rijst. Deze kwam uit een kant en klaar verpakking en hoeft slechts 3 minuten in de magnetron. Soms mag je best wel eens relaxt voor je zelf zijn en een beetje cheaten met een pakje.

Ingrediënten voor 2 personen:
– 300 gr kipfilet
– 1,5/2 eetlepels rode curry pasta
– sap van een halve limoen
– 0,5 eetlepel olie
– rijst (of kant en klaar rijst)

Optionele salade:
– komkommer
– muntblaadjes
– limoensap
– chili flakes (of verse chili)

Bereiding Thaise rode curry kip spiesjes
1. Snij de kipfilet in blokjes en stop ze in een goed afsluitbare zak of kom. Voeg rode curry pasta, limoensap en olie toe en meng het goed door elkaar. Plaats de kip in de koelkast om te marineren, minimaal 15 minuten, maar mag ook langer.
2. Maak van de tijd die de kip nodig heeft om in de rode curry te marineren gebruik om alvast de rijst en salade voor te bereiden. Was de komkommer en snij deze in halve maantjes. Besprenkel met wat limoensap en wat chili flakes. Mocht je verse chili hebben, verwijder dan de zaadjes en zaadlijsten en snijd ze samen met de munt in dunne repen en sprenkel deze ook over de salade.
3. Prik de stukjes kip op saté-prikkers en bak ze in de pan met een klein beetje olie of op de gril aan beiden kanten gaar in ongeveer 5 tot 10 minuten.

In plaats van de simpele komkommer salade, kun je ook gaan voor sperzieboontjes of courgette salade. Wil je het nog simpeler en sneller? Neem dan gewoon wat sla die je aanmaakt met een lichte limoen/olie dressing.

Eetsmakelijk!

Dit recept is van: Flying Foodie
Ben je benieuwd naar meer lekkere buitenlandse recepten? Ga dan naar: Flyingfoodie.nl

Deel deze blog op: