De ‘urban jungle style’ is al langere tijd een belangrijke trend op interieurgebied. Hoe groener, hoe beter. En nu het voorjaar in volle gang is, wordt het tijd om ook de buitenplanten eens onder de loep te nemen. Welke planten zorgen nu voor een lekker sfeertje in jouw achtertuin? Maak je tuin gezellig met exotische planten, een hippe olijfboom of juist wat vrolijke plantjes.

1 De Palmboom
Als er één plant is die zorgt voor het ultieme vakantiegevoel in je eigen tuin is het natuurlijk de palmboom! We hebben al tig foto’s met palmbomen op tropische bestemmingen (zie onze Instagram pagina) maar bestaat er ook een palmboom die in Nederland kan overleven? Wij zijn op onderzoek uitgegaan en de Chinese Henneppalm is winterhard en het best geschikt in het soms koude/natte Nederlandse klimaat. Daar willen we best een middagje in een hangmat onder liggen, toch?

Meer info: Chinese Henneppalm

2 Another palm
Maar naast de ‘gewone palmboom’ heb je nog veel meer gave varianten. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de Canarische Dadelpalm. Deze blikvanger heeft een minder hoge stam en groeit wijds uit. Deze speelse palm zorgt voor een exotische vibe en het leuke is dat dit type ook heel geschikt is om in een pot op je terras te zetten. Houd wel rekening met het formaat want ze kunnen wel een paar meter hoog worden.

Meer info: Canarische Dadelpalm

3 Olijfboom
Olijfbomen zijn hipper dan ooit! Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende formaten; van deze leuke olijfstruik (zie foto in terra pot) tot mega olijfbomen van 5 meter hoog. De olijfboom blijft ook in de winter groen en is herkenbaar aan de prachtige, grillige stam. Voorlopig haal ik mijn olijven nog gewoon in de winkel maar hopelijk komt er een dag dat ik ze van deze olijfstruik kan plukken…

Meer info: olijfboom

Finishing touch
Vul deze groene oase aan met vrolijk, gekleurde plantjes. Voor een extra speels effect kun je ze ophangen in plant-hangers van touw of zet een groepje planten bij elkaar. Combineer verschillende kleurtjes bloemen en potten met elkaar voor een boheems sfeertje. De (nu nog) groene lavendel plantjes doen het ook altijd goed en zijn makkelijk te combineren.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Palmexpert

Gerelateerde berichten

Deel deze blog op: