Sinds ik acht jaar geleden mijn eerste verre reis maakte, heb ik het reis-virus flink te pakken. Het liefst zo vaak en zo ver mogelijk. Helaas moet er soms ook nog gewerkt worden, maar ik zit het lekkerst in mijn vel wanneer ik met mijn backpack de wereld rondzwerf. Toch was er nog één ander dingetje wat bovenaan mijn zogenaamde bucketlist piekte… een roadtrip met een vintage volkswagenbus!
We did it
Vorige week was het zo ver! Samen met een vriendin ging ik op pad met deze te-gekke blauwe camper van Vintage road trips. Wat een beauty he?! Vanaf het moment dat je instapt, besef je direct dat dit busje al een jaar of 40 oud is. Pedalen die je liever niet met high-heels intrapt en een pook waar menig man jaloers op is. Maar na een minuut of 10 zoefden we als nooit tevoren over de snelweg richting onze eerste stop in Amsterdam.
Bijzondere ontmoetingen
Iedereen met een aandachtsprobleem (lees: gebrek) adviseer ik ten zeerste om eens met zo’n bus de weg op te gaan. Wat een bekijks! Iedereen lacht en zwaait naar je alsof je de koningin bent. Eenmaal in Amsterdam aangekomen kwam er al snel een wat oudere man naar ons toe. Hij had zelf ook zo’n bus gehad in de zeventiger jaren en kon geen genoeg krijgen van onze camper. Hij werd er bijna emotioneel van. Bijzonder!
Slapen in de duinen
Vervolgens zijn we doorgereden naar één van onze favoriete plekjes in Nederland: Bloemendaal aan zee. Daar sliepen we in de duinen op camping De Lakens (aanrader!). Wat een gave duinspots hebben ze daar. Geen ouderwetse camping met heggetjes tussen de plekken maar vrij gelegen camping-plaatsen in de duinen. We hadden een picknicktafel op onze plek en op verschillende plekken op de camping hangen hangmatten. Je kunt er ook hele toffe trekkershutjes en kant-en-klare tenten huren. Camping De Lakens ligt op 5 minuten lopen van beachclub Bloomingdale dus je kunt wel raden hoe onze avond er uit zag!

Meer info: Campingdelakens.nl

Glamperen
Gelukkig ben ik zelf  niet een al te moeilijke slaper. In een retro camper kun je geen boxspring verwachten maar ik moet eerlijk zeggen dat ik me verbaasde over het comfort. In één makkelijke beweging klap je de bank uit tot een bed. En ondanks dat ik vrij lang ben, lag ik er prima bij in mijn slaapzakje. Wanneer je met meer dan twee personen bent, kun je de slaapcabine ‘op het dak’ ook gebruiken.

Alles wat je nodig hebt tijdens een kampeertrip is aanwezig in de camper. Van een stopcontact tot pannen om te kunnen koken op het gasfornuisje. Ook is er een ruime koelbox aanwezig. Bij slecht weer kun je gebruik maken van de zithoek in de camper en er zitten ook extra stoelen bij om buiten te kunnen zitten. Het enige wat je zelf mee moet nemen zijn je slaapspullen en een passende outfit 😉

Enthousiast geworden?
Wij hebben deze camper gehuurd bij Vintage road trips. Lijkt het je ook leuk om een keer met een oldtimer op pad te gaan? Meer informatie vind je op hun website: Vintageroadtrips.nl

Deel deze blog op: