Vliegen met je huisdier; het gebeurt steeds vaker! Ongeveer 115 honden en katten vliegen vandaag gratis mee met Transavia. Ja, je leest het goed; gratis. Transavia trakteert alle baasjes op een gratis vlucht voor hun huisdier omdat het vandaag dierendag is. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk?

Ongeveer zes op de tien huishoudens in ons land hebben een huisdier. Van een hond of een kat tot een cavia, kanariepiet of hamster. Nederlanders nemen hun honden en katten ook steeds vaker mee naar vakantiebestemmingen. Bij Transavia gebeurde dat in 2017 maar liefst 30.000 keer. En dat aantal groeit nog steeds ieder jaar, met gemiddeld 10 procent.

Gratis meevliegen
Reizigers die vandaag, tijdens dierendag, met Transavia vliegen en hun huisdier meenemen, hebben een mail ontvangen. Daarin staat dat hun trouwe viervoeter op deze bijzondere dag gratis mee op reis mag. De ticketprijs – op basis van een enkele reis – van de viervoeters wordt teruggestort.

Honden mee op reis
De onvoorwaardelijke liefde voor hun huisdier brengt dus steeds meer Nederlanders ertoe om de beestjes mee te nemen op reis. De luchtvaartmaatschappij biedt reizigers de service en de gastvrijheid die ze van Transavia gewend zijn. Zo mogen honden en katten met een gewicht tot 10 kilogram (inclusief de transporttas) mee in de cabine. Zwaardere honden reizen mee in een speciaal deel van het ruim. Dat is extra verwarmd en voorzien van klimaat- en drukbeheersing.

Speciale transporttas
Dagelijks vliegen er ruim 100 huisdieren mee met Transavia. De piek dat honden en katten meereizen is in juli en augustus, wanneer veel Nederlanders de zon opzoeken en hun huisdier niet willen achterlaten. Per vlucht mogen er tot vier dieren mee: twee in het ruim en twee in de cabine. Het is daarom raadzaam om op tijd een plekje voor je huisdier te reserveren. Honden en katten zijn toegestaan vanaf de leeftijd van drie maanden en 21 dagen. Wanneer het beestje mee mag in de cabine, dan zijn daar speciale transporttassen of cabine-kennels voor.

Vijf praktische tips
Huisdieren willen natuurlijk ook gewoon graag een fijne vlucht beleven. Zo kunnen hun baasjes daarvoor zorgen:
– Geef het dier geen kalmerend middel vooraf. Daardoor zal het juist minder snel wennen aan z’n nieuwe omgeving en mogelijk zelfs teveel afkoelen tijdens de vlucht.
– Ook huisdieren hebben een paspoort nodig. Regel zaken als inentingen en reisdocumenten altijd ruim van tevoren.
– Je hond of kat moet een elektronisch identificatiesysteem dragen.
– Huisdieren hebben soms last van luchtziekte. Geef het beestje daarom zes uur voor vertrek niets meer te eten en vanaf vier uur voor vertrek niets meer te drinken.
– Gaat je hond of kat in een kennel? Zorg dan voor een label met z’n naam en voederinstructies aan de zijkant van de kennel.

Heb jij je hond of kat weleens meegenomen in het vliegtuig? En hoe is dat bevallen?


Hoi ik ben Anne (29) en ik ben reis- en lifestyleblogger voor Travelgoodies.nl. Op dit platform vind je dagelijks nieuwe blogs over reizen en wereldse interieurs. Ik deel hier mijn persoonlijke (reis)ervaringen en handige tips voor onderweg. It’s all about the experience! In de travelshop verkopen wij de leukste ‘travelgoodies’ voor mee op reis en wereldse interieur items. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Stuur me dan gerust een mailtje: anne@travelgoodies.nl of neem contact op via het contactformulier.

Gerelateerde berichten