Wat vonden wij van onze eerste vlucht met Norwegian Air? Wij vlogen afgelopen woensdag met een Boeing 787-9 van Amsterdam naar New York en deze Noorse vliegmaatschappij is ons erg goed bevallen. Opvallend is dat je bij Norwegian Air, in tegenstelling tot veel andere vliegmaatschappijen, niet extra hoeft te betallen voor de stoelen met extra beenruimte. Je kunt ze op basis van beschikbaarheid gewoon online reserveren tijdens je boeking.

Wij vlogen met de Boeing 787-9 naar New York (vlucht DY7701). Een prima ervaring voor een prima prijs.

Prijs
Wij hebben onze tickets op de website van Norwegian zelf geboekt. Dat was op dat moment het meest gunstig en ze hebben een eenvoudig boekingsproces. Wij hadden een speciale aanbieding (dit is uiteraard afhankelijk van de reisdatum/drukte etc) en hebben €190 betaald voor een directe vlucht van Amsterdam naar New York. Dit was een enkele reis maar ook de retourtickets zijn bij Norwegian vaak zeer gunstig geprijsd. Let wel op dat je ook bij deze prijsvechter je ruimbagage apart moet afrekenen. Wij hebben er daarom voor gekozen om een Lowfare+ ticket te boeken. Dat kostte ons €70 per persoon extra (dus in totaal €260 p.p.) maar naast ruimbagage van 20kg kun je ook je stoel vooraf reserveren en krijg je een maaltijd aan boord.

Mediaplayer
Elke stoel heeft een eigen mediaplayer met een aantal films en series. Voor de kinderen staat er een aparte selectie op. Opvallend is dat je via de mediaplayer ook eten/drinken kunt bestellen. Om te betalen hoef je alleen je creditcard er even doorheen te swipen.

Eten/drinken aan boord
Standaard zijn er twee maaltijden inbegrepen. Bij deze maaltijden kregen we een drankje naar keuze. Als je tussendoor nog andere drankjes/eten wilt bestellen, kun je dit via je mediaplayer doen (tegen betaling).

Stoelen Boeing 787-9
In de economy class zijn een aantal rijen met extra beenruimte. Hierbij een overzicht van de interessante plekken aan boord*:

  • Rij 6: dit is de eerste rij achter de comfort class. Je zit achter een schot en hebt daardoor extra beenruimte. Omdat de comfort class zijn eigen toilet heeft, moet je wel wat verder (naar achter) lopen om te kunnen plassen. De beenruimte is niet zo royaal als bij de nooduitgang maar ik vond het zeker de moeite waard met mijn lengte van 1.79 m.
  • Rij 9: dit zijn de stoelen bij de nooduitgang en hebben daardoor nóg meer beenruimte. In mijn ogen zijn dit de beste plekken in de economy class. Het enige nadeel is dat je geen opbergvak voor je hebt maar al je handbagage in het vak boven je hoofd moet opbergen.
  • Rij 11 – midden: let op, alleen de middelste stoelen van rij 11 hebben extra beenruimte. Deze bevinden zich direct achter het keukentje en hebben opbergvakken aan de wand er voor.
  • Rij 27 – midden: de volledige rij heeft extra beenruimte. De middelste stoelen bevinden zich direct achter het schot (met opbergvakken).
  • Rij 27 – zijkanten: de stoelen aan de zijkanten van rij 27 hebben nog meer beenruimte i.v.m. de nooduitgang. Hier zijn geen opbergvakken dus je handbagage moet je in de vakken boven je hoofd opbergen.

*Let op: Norwegian Air kan verschillende toestellen inzetten dus check altijd zelf even de plattegrond van jouw toestel. Deze informatie is op basis van onze vlucht. 

Al met al vonden wij het een goede ervaring. Op deze wijze kan je perfect de wereldstad New York verkennen. Het is zeker interessant om de vliegtickets van deze prijsvechter in de gaten te houden.

Heb je moeite om de juiste vliegtickets te vinden? Check dan hier onze tips voor het vinden van de goedkoopste tickets.

 

Gerelateerde berichten


Hi ik ben Anne (29) en ik ben reis- en lifestyleblogger voor Travelgoodies. Samen met Remco reis ik de wereld over. Onderweg schiet ik plaatjes van wereldse interieurs en ik heb een zwak voor boutiquehotels. Op Travelgoodies deel ik mijn persoonlijke (reis)ervaringen en natuurlijk handige tips voor onderweg. Never stop exploring! Heb je vragen, tips of opmerkingen? Stuur me dan gerust een mailtje: anne@travelgoodies.nl of neem contact op via het contactformulier.

Deel deze blog op: