Het is niet de eerste stad waar je aan denkt bij het woord ‘citytrip’. Logisch want deze metropool ligt aan de andere kant van de wereld. Maar mocht je ooit in de buurt zijn, trek er dan minimaal een paar dagen voor uit. Wat een vette stad is Sydney! En niet alleen om de wereldberoemde Opera house en de Harbour bridge.

Bij aankomst in deze grote stad voelde het gelijk alsof er een bepaalde druk van mijn schouders viel. Hoe groot (en druk) deze stad ook is; de typische Australische ‘laidback lifestyle’ is ook hier te voelen. ‘No worries mate’ is niet voor niets één van de bekendste uitspraken hier. Net als voor veel anderen was Sydney voor ons het startpunt van een rondreis Australië. We hadden werkelijk nog niets gepland, behalve de eerste drie dagen in Sydney. Die drie dagen werden er uiteindelijk acht.

Wat maakt Sydney zo bijzonder?
Wat ik zo bijzonder vind aan deze stad zijn de grote contrasten tussen ‘stad’ en ‘natuur’. Midden in het centrum liggen de Botanische tuinen waar vandaan je uitkijkt op het Business district. Via dit grote park kun je wandelen naar de haven waar je de harbour bridge en de opera house vindt. Een spectaculair plaatje. Voor een nog mooier uitzicht op de stad, raad ik je aan een boottocht te maken. Het toffe hier aan is dat je binnen vijf minuten het gevoel hebt midden in de Costa brava te varen, zó mooi en groen is de kustlijn.

Het is ook leuk om de boot te pakken naar één van de zonovergoten stranden die Sydney telt. Manley is erg populair onder de Ozzies maar het allerbekendste strand is Bondi. Het stikt er van de surfers, kunstenaars, acteurs en we kennen deze prachtige baai natuurlijk allemaal van de tv-serie Bondi Rescue. Toen wij er waren was de filmploeg druk op zoek naar mensen in nood. Niet verkeerd om deze beachboys aan het werk te zien 😉

Ondanks dat Sydney ruim vier miljoen inwoners heeft, blijft het gewoon een super relaxte stad. Het is één van de weinige steden waarbij ik niet na een paar dagen verder wilde. Sterker nog, als het niet zo ver weg had gelegen was ik er misschien wel gaan wonen. En niet alleen om de ‘beers’ en ‘barbies’. Cheers mate!

Ben jij ook in Sydney geweest? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring.

Deel deze blog op: