Als je naar Noord-Colombia gaat, is de kans groot dat je een paar dagen in Cartagena verblijft. Mede omdat de KLM tegenwoordig rechtstreeks op Cartagena vliegt, is deze stad een populair begin- of eindpunt voor een rondreis door Colombia. In het oude centrum vind je prachtige koloniale gebouwen en gezellige pleinen. De stad ligt aan de Caribische kust van Colombia en er hangt een lekker sfeertje. Maar wat is er allemaal te doen in Cartagena?

Cartagena is een goede uitvalsbasis om het Tayrona Park, Minca of Palomino te bezoeken. Toch hebben veel mensen een haat/liefde verhouding met Cartagena; hoewel de stad een mooi historisch centrum heeft, wordt het oude centrum redelijk verpest door de straatverkopers. Op iedere hoek van de straat word je aangesproken door souvenirverkopers en proppers. De vele koetsen die voor toeristen door het oude centrum rijden, werken ook niet echt mee aan de sfeer. Toch heeft Cartagena ook superleuke kanten, je moet alleen weten waar je moet zijn. Hierbij vijf tips:

1. Zonsondergang bij rooftopbar Movich
Dit is niet voor niets nummer één in dit overzicht: je mag Cartagena niet verlaten voordat je een zonsondergang hebt meegepakt bij Movich. Dit hotel ligt in het oude centrum en vanaf het dak heb je een adembenemend uitzicht over de stad. De rooftopbar is (tenzij er een besloten feest is) vrij toegankelijk, ook als je niet in het hotel slaapt. Zorg dat je er op tijd bent, zodat je een goede lounge-plek kunt bemachtigen voor de zonsondergang. Cheers!

Adres: Centro Histórico, Calle de Vélez Danies No. 4 – 39

 

2. Streetart Getsemaní
Dwaal door de straatjes van ‘upcoming’ hipsterwijk Getsemaní. Hier vind je toffe streetart en er hangt een gezellige sfeer. In de loop van de avond wordt het steeds drukker rondom het centrale plein. Je vindt er veel muzikanten, dansers en andere straatartiesten. In Getsemaní vind je ook leuke restaurantjes (zie tip 5) en gemiddeld is het hier een stuk goedkoper dan in het oude centrum. Het toerisme neemt in deze wijk ook flink toe, maar het aantal straatverkopers is hier aanzienlijk minder dan in het historische centrum en de wijk San Diego.

3. Strand Bocagrande
Het voordeel van Cartagena is dat het aan de Caribische kust ligt. Het nadeel van Cartagena is dat het geen bijzondere stranden heeft. Toch kan ik me voorstellen dat je na een lange vlucht behoefte hebt aan een paar uurtjes bakken op het strand. En dat kan prima in Cartagena; pak een taxi naar Playa Bocagrande, huur een bedje en geniet van het warme klimaat. Hoewel er aardige golfen zijn (pas op voor je zonnebril, de mijne is hier verdronken) kun je hier trouwens ook heerlijk zwemmen. Ook op het strand zijn de verkopers royaal vertegenwoordigd dus bij deze; je bent gewaarschuwd. Tip: download een chille playlist op Spotify en vergeet je oordopjes niet.

4. Winkelen Plaza Bocagrande
Als je toch in het stadsdeel Bocagrande bent, kun je gelijk een bezoekje brengen aan de shoppingmall Plaza Bocagrande. Hier vind je leuke winkels én je kunt er genieten van een prachtige zonsondergang. Op de derde verdieping vind je een aantal café’s, waaronder onze favoriete koffiebar Juan Valdez (de Starbucks van Colombia). Haal daar een lekker bakkie Colombiaanse koffie en drink dat op het lange smalle balkon op, met fantastisch uitzicht over de oceaan (vooral tijdens de zonsondergang!). Op de bovenste verdieping van Plaza Bocagrande vind je trouwens ook een bioscoop mét airco.

5. Italiaans eten bij Di Silvio Trattoria
Colombia staat niet bepaald bekend om de goede keuken. Een ‘empanada’ op z’n tijd is heerlijk maar wij hebben ook regelmatig bij internationale restaurants gegeten. Je vindt er veel Argentijnse steakhouses, Peruviaanse restaurants en in Cartagena vind je de lekkerste Italiaan van Colombia: Di Silvio Trattoria. Lekkere pizza’s, pasta’s en bruschetta’s in combinatie met een sfeervolle inrichting. Het is er vaak druk dus wellicht moet je even wachten op een tafel maar dat is het dubbel en dwars waard.

Adres: Getsemaní, Calle de la Sierpe #9a-08

Heb je vragen of opmerkingen over deze blog? Zijn de prijzen of tijden niet meer up-to-date? Laat het ons weten! Zodoende help je ons en alle andere reizigers en zijn wij je zeer dankbaar.... Stuur een berichtje op social media of vul ons contactformulier in.

Gerelateerde berichten

Deel deze blog op: