Het wordt steeds populairder: de wereldse woonstijl. We reizen met z’n allen steeds vaker en verder de wereld over en dat is duidelijk zichtbaar in onze huizen. Een boho parasol uit Indonesië, een boeddha beeld uit Thailand of wat handgeschilderd aardewerk uit Portugal. We zijn er gek op! En terecht want het is een interessante combinatie van originele interieur-items en een waardevolle herinnering aan een vakantie. Maar je kunt natuurlijk niet alles wat je in het buitenland tegenkomt in je koffer mee naar huis nemen. Gelukkig is dat niet nodig en kun je ook in Nederland genoeg wereldse items scoren. Tijd voor dosis wooninspiratie!

De komende weken duik ik hier verder in. Waarom zijn we zo gek op de wereldse woonstijl? Vinden we het gewoon mooi of willen we het vakantiegevoel langer vasthouden? En welke dingen mogen niet ontbreken in een werelds interieur?

Vintage wereldkaart
Ok, laten we starten met een open deur want dit is een basisbehoefte van iedere reisliefhebber: een wereldkaart! Ondanks dat tegenwoordig bijna alles zich online afspeelt, kan ik uren naar een fysieke wereldkaart staren. Het is zó leuk om er nieuwe reisroutes op uit te stippelen! Daarom kunnen we absoluut niet om wereldkaarten heen als we het over wereldse interieuren hebben.

Reisroute uitstippelen
Deze stoere wereldkaart hangt inmiddels in mijn keuken. Ze kunnen deze print zowel op hout als op canvas drukken. Ik ben gek op de vintage uitstraling in combinatie met de zachte tinten. Hij wordt trouwens intensief gebruikt want we zijn druk bezig met het maken van nieuwe reisplannen. We twijfelen nog welke kant we deze winter op gaan… Zuid-Amerika of toch maar weer richting het fijne Zuid-Oost Azië? Strand en natuur vind ik erg belangrijk. Als ik dat kan combineren met een stukje cultuur is het helemaal top! Tips? Wat is het gaafste land waar jij ooit geweest bent? Laat het me weten in een reactie.

Deel deze blog op: