Williamsburg is een upcoming buurt in New York. Deze buurt heeft het ruige karakter van Brooklyn in combinatie met hippe koffiebarretjes en restaurantjes. In Williamsburg vind je veel toffe streetart en kun je zomaar in een écht gezellig dog-café belanden (true story). Williamsburg ligt aan de andere kant van de Hudson rivier en daardoor heb je er fantastisch uitzicht op de skyline van Manhattan. Maar wat is er nog meer te doen in deze hippe buurt?

Ondanks dat steeds meer mensen Williamsburg weten te vinden, is het er een stuk rustiger dan in Manhattan. Er hangt een lekker sfeertje in deze buurt. Je vindt er veel yoga/pilates scholen en ook aan streetart geen gebrek. Neem een paar uurtjes de tijd om gewoon lekker door de straatjes van Williamsburg te slenteren en geniet van alles wat je tegen komt.

Fietsen in Williamsburg
Hoewel je er niet als eerste aan zult denken bij een stedentrip New York, is het echt een aanrader om er fietsen te huren. Het is natuurlijk wel belangrijk om eerst uit te zoeken op welke plekken je veilig op de fiets kunt stappen. Als je in Williamsburg verblijft is het sowieso een aanrader! Deze buurt is relatief rustig qua verkeer en je vindt er veel fietspaden. Het is een gemakkelijke manier om de buurt te verkennen. Ook is het leuk om vanuit Williamsburg richting Dumbo te fietsen. Zowel in Dumbo als op de route er naartoe, vind je mooie uitzichtpunten op Manhattan en de Brooklyn Bridge. Daarover gesproken is het ook gaaf om met de fiets de brug over te gaan. Wij hebben de Williamsburg Bridge gepakt en zijn daarna helemaal langs het water naar Pier 16 gefietst. Vervolgens zijn we daar op de boot richting het Vrijheidsbeeld gestapt.

Eten en uitgaan
In Williamsburg vind je veel leuke restaurantjes. Zoals op de meeste plekken in New York is het ook in Williamsburg niet heel voordelig maar je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Wij hebben superlekker Thais gegeten bij restaurant Khao Sarn Thai Brooklyn. Lekkere broodjes scoor je bij Bakeri en als je eind van de middag gezellig ergens een drankje wilt doen, is de Dog Café een leuke optie. Juist, ook honden zijn hier welkom. Als je bij een hondencafé een duf beeld voor je ziet heb je het mis. In dit bruine café kun je heerlijk aan de bar zitten en hebben ze bovendien héél veel soorten bier op de tap. En hoewel Williamsburg overdag een vrij rustige wijk lijkt, zie je in de loop van de avond steeds meer hippe clubs met lange rijen voor de deur. Dus ook als je van een feestje houdt…

Slapen in Williamsburg
Er zijn nog niet zo heel veel accommodaties in deze upcoming wijk maar de accommodaties die er zijn, zijn superstijlvol! Er staan een aantal hotels vlakbij elkaar. Wij sliepen in het heerlijke The Williamsburg Hotel. Dit trendy boutiquehotel heeft een fijne ligging op loopafstand van de metro en je kunt gratis gebruik maken van de hotelfietsen. Als je voor langere tijd in Williamsburg wilt verblijven, is het ook interessant om Airbnb even te checken. Ook daar vind je veel toffe slaapplekken in deze buurt.

Lees meer >> Reisblog Berlijn: 4 toffe plekjes die niet in een standaard reisgids staan
Lees meer >> Citytrip Londen: in deze wijk moet je zijn

Hoe kom je in Williamsburg
Eén van de makkelijkste manieren om je te verplaatsen in New York is natuurlijk met de metro. Deze gaat onder de Hudson rivier door en brengt je in ca. 20 minuten van Midtown Manhattan naar Williamsburg. Maar ook in New York is Uber groter dan groots. Voor ca. 10 dollar reis je bijvoorbeeld met ze’n tweeën met een (shared) Uber van Chinatown naar Williamsburg. Ook interessant dus!

Wat is jouw favoriete buurt om te verblijven in New York?

Gerelateerde berichten


Hi ik ben Anne (29) en ik ben reis- en lifestyleblogger voor Travelgoodies. Samen met Remco reis ik de wereld over. Onderweg schiet ik plaatjes van wereldse interieurs en ik heb een zwak voor boutiquehotels. Op Travelgoodies deel ik mijn persoonlijke (reis)ervaringen en natuurlijk handige tips voor onderweg. Never stop exploring! Heb je vragen, tips of opmerkingen? Stuur me dan gerust een mailtje: anne@travelgoodies.nl of neem contact op via het contactformulier.

Deel deze blog op: